Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone Group növelte forgalmát és csökkentette veszteségét

Dotkom

A Vodafone Group növelte forgalmát és csökkentette veszteségét

Az angol telekommunikációs konszern nyilvánosságra hozta az elmúlt pénzügyi év eredményeit.

Kedd reggel a Vodafone Group Plc. nyilvánosságra hozta a 2003. március 31-én véget ért pénzügyi évének üzleti eredményeit. A konszern nettó vesztesége 9,82 milliárd angol font (13,3 milliárd euró), mely majdnem fele a tavaly elkönyvelt 16,16 milliárd fontos hiánynak. A konszern eredményét negatívan befolyásolták a beruházásokból adódó leírások, melyek összesen 14,06 milliárd eurót tesznek ki.

A konszern a forgalmát 33%-kal tudta növelni, mely konkrétan 30,38 milliárd fontot jelent a tavalyi 22,85 milliárd fontos bevételhez képest. Pénzügyi elemzők ugyanakkor ennél is magasabb forgalmat prognosztizáltak, méghozzá 31,96 milliárd fontot. Chris Gent, a Vodafone Group elnöke azonban elégedett az eredménnyel: “Mind az üzemi nyereség, mind a forgalom jelentős mértékben nőtt az előző évi eredményhez képest.” A Vodafone részvényesek pedig várhatóan 1,6929 penny-s osztalékra számíthatnak részvényenként a tavalyi 1,4721 pennyhez képest.

Az egyetlen szokatlan adat a Vodafone éves jelentésében az, hogy a konkurenciával ellentétben nem kezdték meg a milliárdokért vásárolt UMTS-licencek leírását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés