Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP a Microsofttal együttműködve segíti a hazai számítástechnikai oktatást

Dotkom

A HP a Microsofttal együttműködve segíti a hazai számítástechnikai oktatást

Több tízmillió forintos támogatás 65 középiskolának.

[Sajtóközlemény] A HP Magyarország, a számítástechnikai piac meghatározó informatikai vállalataként jelentős szerepet tölt be a hazai társadalmi és gazdasági életben, ugyanakkor kiemelten fontos területként kezeli az oktatást is. A napokban került bejelentésre a Cisco Hálózati Akadémia program kiterjesztése, amivel a HP a felsőoktatásban tanuló diákok informatikai képzésének támogatását vállalta, ezen felül több éve szoros együttműködést alakított ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, 2002-ben pedig második alkalommal hirdeti meg villamosmérnökök és professzorok körében a HP ösztöndíjat.

A HP szakközépiskolák részére meghirdetett pályázata már-már hagyománynak tekinthető: idén hetedik alkalommal írt ki pályázatot alkalmazásokra, amelyeket Magyarországon még nem valósítottak meg vagy, amelyek a pályázat segítségével továbbfejleszthetők. A HP szakértőiből álló bíráló bizottság előnyben részesítette azokat a pályázati munkákat, amelyek a mindennapi gyakorlatban is használható javaslatokkal szolgáltak vagy egy működőképes üzleti alkalmazás megvalósíthatóságát vázolták fel.

Nagy érdeklődés követte a pályázatkiírást, mert majdnem 80 munka érkezett be. Az idei pályázat során is kiderült: a diákok nem ismertek lehetetlent, ötleteik nemzetközi mércével mérve is versenyképesek voltak. Az eredmények elbírálása után több nyertes iskola is kapott az értékes nyereményekből: a HP Magyarországtól 65 darab nagy értékű szervert, a Microsoft Magyarországtól Windows 2000 Server szoftvereket.

A HP első alkalommal 1995-ben hirdette meg a pályázatot, a legjobb pályázati munkával rendelkező középiskolák az akkori csúcstechnológiát képviselő 64 bites Alpha szervereket nyerhettek. A HP azóta az egyre professzionálisabbá váló középiskolai oktatás feltételrendszereihez igazodva minden évben más tartalommal invitálta közös gondolkodásra a 14 és 18 éves korosztályt, így nemcsak a diákok számítástechnikai ismereteinek bővítését, hanem a hazai szakközépiskolák számítógép-park korszerűsítését is célul tűzte ki. Az idei évben először csatlakozott a kezdeményezéshez a Microsoft Magyarország, amely szintén igen aktív az oktatás támogatása terén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés