Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felszállnak az égbe a GoPro kamerái

Dotkom

Felszállnak az égbe a GoPro kamerái

Megérkezett a cég legújabb eszköze, a Karma drón.

Bemutatta első drónját a GoPro. Az akciókameráiról ismerté vált vállalat a Photokina rendezvényen leplezte le legújabb modelljét, amelyet Karma névre kereszteltek. A készülék a Hero 4-es akciókamerák mellett a Hero 5 és Hero 5 Session típusokkal is használható.

A négy propellerrel ellátott drónon egy háromtengelyes gömbcsukló biztosítja a kamerák stabilizálását, a fejlesztők szerint így még szélben is jó minőségű lesz a felvétel. Sőt a különleges csukló le is szerelhető a drónról, így kézben fogva is remegésmentes marad a kép.Érdekesség, hogy a fejlesztők egy olyan programot is készítettek a drónhoz, amit telepítve akár harmadik fél is figyelemmel kísérheti, hogy mit lát a drón.

goprokarma

Az újdonsághoz egy speciális tokot is készítettek a fejlesztők, így a hordozása is megoldott, sőt a repülőtereken bekövetkező esetleges nagyobb esések miatt sem kell aggódni. Talán nem meglepő, hogy a Karma egyáltalán nem olcsó, egyetlen példányáért  799 dollárt (221 ezer forint) kérnek majd. Ha valakinek kamerával együtt van szüksége az újdonságra, az megveheti akár a Hero 5 Session-nel vagy a Hero 5-tel együtt, így 999-1099 dollárba (276 ezer – 305 ezer) forintba kerül a modell.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés