Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kinyírja a Flash-t az Apple

Dotkom

Kinyírja a Flash-t az Apple

Tiltja a bővítmény futtatását az Apple az ősszel érkező rendszerében.

Maga Steve Jobs ásta meg a Flash sírját azzal, hogy 2007-ben bejelentette, az iPhone nem támogatja majd a szabványt, sőt, a cége mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb átálljon az iparág a HTML5-re.

flashapple

Nos, ha nem is ment minden simán, mára eljutottunk oda, hogy a mobil eszközököről szinte teljesen kiszorult a Flash és az asztali számítógépekről is egyre inkább eltűnőben van. Mindez az Apple-nek is köszönhető, de tény, hogy a közelmúltban már a legtöbb fejlesztő átállt a HTML5-re. Ennek fényében nem véletlen, hogy maga a Google is bejelentette, hogy ősztől már nem indulnak el alapértelmezetten a Flash tartalmak a Chrome-ban.

Most erre is rátett egy lapáttal az Apple, hiszen az új, ősszel érkező macOS Sierrában már csak egyesével indíthatjuk el a Flash plugint, annak automatikus futtatására nem lesz lehetőség. Ez pedig azzal is járhat, hogy az oldalon szürke kockák csúfítják el a képet, ami a mai, türelmetlen internetezők korszakában könnyen egyenlő lehet azzal, hogy máshova látogat a nézelődő. Ez pedig valószínűleg elég ösztönző arra, hogy végleg eltűntessék a Flash-t az internetről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés