Connect with us

Hirdetés

technokrata

Itt a böngésző, amivel tovább bírja a laptopod

Dotkom

Itt a böngésző, amivel tovább bírja a laptopod

Ütős frissítést mutatott be az Opera.

Az elmúlt hetekben nem tétlenkedtek az Operánál, a vállalat böngészője ugyanis több alkalommal is komoly frissítésen esett át. Azután, hogy beépített reklámblokkolóval ruházták fel az böngészőt, még egy VPN klienst is beépítettek. Így nemcsak a reklámokat szűri a rendszer, de még azt is beállíthatjuk, hogy az Egyesült Államokban tartózkodunk, így olyan tartalmakat is megnézhetünk, amire egyébként nem lenne lehetőségünk.

operapowersaving

Nos, most újabb fejlesztést mutatot be norvég vállalat, hiszen a legújabb fejlesztői kiadásban már kipróbálható az energiatakarékos üzemmód is. Ennek a bekapcsolásával a fejlesztők szerint 50%-kal is megnőhet a laptop üzemideje (legalábbis, ha eddig Chrome-on böngésztünk), hiszen ilyenkor az Opera csökkenti a háttérben lévő fülek energiahasználatát, kikapcsolja a beépülő modulokat, illetve lejebb veszi az épp megtekintett videó minőségét.

operapowersaving2

A funkció bekapcsolása pofon egyszerű, amennyiben ugyanis érzékeli a böngésző, hogy a laptop jelenleg akkumulátorrol működik, úgy a felső sávban azonnal felhívja az energiatakarékos üzemmód bekapcsolására a figyelmet.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés