Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökkenő T-Mobile Austria-eredmények

Dotkom

Csökkenő T-Mobile Austria-eredmények

A Matáv többségi tulajdonosának osztrák mobiltelefon-szolgáltató leányvállalata 4 százalékos árbevétel-csökkenést jelentett az idei első félévre.

A Deutsche Telekom osztrák mobiltelefon-szolgáltató leányvállalatának pénzforgalmi többlete (EBITDA) 170 millió euróra emelkedett, amely 46,6 százalékkal több, mint az előző évi első féléves eredmény. A jelentős mértékben megnövekedett nyereség a vezetékes hálózati részesedés eladásából származó 20 millió eurót is tartalmazza. Mindemellett a T-Mobile Austria árbevétele 4 százalékkal, 497 millió euróra csökkent a stagnáló piaci környezetnek köszönhetően.

Azzal, hogy a társaság előfizetőinek száma 2,089 millióról 1,995 millióra csökkent, 33 százalékos piaci részesedést tudhat magának a max.mobilról T-Mobile Austria-ra változtatott nevű szolgáltató.

A T-Mobile számára Európában az osztrák előfizetők hozzák a legtöbb pénzt, ugyanis az előző évhez képest mintegy 2 euróval, havi 29 euróra emelkedett a társaság egy felhasználóra jutó forgalma (ARPU). Ennél több bevételt – átlagosan havi 51 eurót – csupán az Egyesült Államokban sikerült elérnie a cégnek, amely az egy évvel korábbi azonos időszakban még havi 57 euró volt. Nagy-Britanniában a tavalyi évhez képes 4 euróval több, azaz 28 euró volt az egy használóra jutó havi bevétele a T-Mobile-nak, Németországban pedig az előző évivel megegyező 24 euró.

A T-Mobile csoport árbevétele 53 százalékkal, 9,1 milliárd euróra emelkedett. Az EBITDA ezzel párhuzamosan 86 százalékkal 2,56 milliárd euróra nőtt. Az előfizetők száma 48 százalékkal, 57,5 millióra gyarapodott – köszönhetően az amerikai VoiceStream tavalyi megvásárlásának.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés