Connect with us

Hirdetés

technokrata

Applied Materials: kedvezőtlen piaci környezet

Dotkom

Applied Materials: kedvezőtlen piaci környezet

A világ legnagyobb, chipgyártó berendezéseket előállító cége a várakozásokat meghaladó nyereségről számolt be, azonban előrejelzéseiben 15 százalékos csökkenésre hívta fel befektetőinek figyelmét.

Az Applied Materials (AM), a világ legnagyobb chipgyártó berendezéseit előállító cége várakozásokat meghaladó nyereségről számolt, de figyelmeztette befektetőit, hogy rendelésállománya a következő negyedévben akár 15 százalékkal is csökkenhet.

A cég július 28-án záródó harmadik pénzügyi negyedévében a nettó nyereség 115,2 millió dollár lett, részvényenként 7 cent, míg a Wall Street 5 centes részvényre jutó eredményre számított. A társaság egy évvel korábban közel ugyanekkora profitot ért el.

Az AM közölte, hogy negyedik pénzügyi negyedévében rendelésállománya várhatóan 5-15 százalékkal csökken az előző negyedévhez képest. A harmadik negyedévben a rendelésállomány 5 százalékkal 1,78 milliárd dollárra emelkedett.

Az AM figyelmeztetése nem meglepő, hiszen hasonló kellemetlen jóslatok érkeztek a chipszektorból az elmúlt időszak során: a chipgyártók sorra jelentették be, hogy visszafogják beruházásaikat, mivel a számítógépgyártók kereslete továbbra sem mutat emelkedést.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés