Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gigalopás: Ennyi jelszót még sohasem loptak el!

Dotkom

Gigalopás: Ennyi jelszót még sohasem loptak el!

Egy állítólagos orosz hacker lehet felelős a rekord, 1,2 milliárdos lopásért.

Az FBI nagy erőkkel nyomozott egy csoport után, akik több mint 1,2 milliárd bejelentkezéshez szükséges adatot loptak különböző honlapokról. A szervezetet most a rendőrség a kikerült nyomozati anyagok alapján összekapcsolta a ‘MR.Grey’-ként ismert hackerrel. Ez természetesen csak egy domain név, melyet a weboldalakat feltörő magának talált ki.

hacker_keyboard_660

Nem tisztázott még, hogy vajon egyedül hajtotta e végre ezt az igen nagyszabású akciót, vagy a név egy teljes szervezetet takar. Minden esetre ez eddig a legnagyobb adatlopás, ami után az szövetségi nyomozóiroda kutat.

Külföldi lapok a múlt héten nyilvánossá tett nyomozati anyagokra hivatkozva azt állítják, egy kiberbiztonsági cég, a Hold Security segített a rendőröknek megtalálni a CyberVor nevű orosz hacker-csoportot, akik a 2014-es nyomozás szerint 1,2 milliárd belépési adatot, és 500 millió email címet tulajdonítottak el.

Az FBI kutatásai során találtak egy listát, melyen felhasználóneveket találtak, melyeket a csoport tagjai használhattak. Itt lettek figyelmesek a “mistergrey” névre. Kiderült, hogy még 2011 novemberében ezen a néven a közösségi média több oldalán (Facebook, Twitter, VK) posztolt a hacker személyes fiókok feltörésével kapcsolatban. Azonban nem sikerült még azóta sem elfogni a tolvajt, és további információk sem láttak napvilágot kilétét illetően.

 

Forrás: Engadget



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés