Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jó üzlet a Business Intelligence – a SAS árbevétele 2002-ben is nőtt

Dotkom

Jó üzlet a Business Intelligence – a SAS árbevétele 2002-ben is nőtt

A SAS éves árbevétele változatlanul növekszik.

Az üzleti intelligencia szoftvermegoldásokat szállító SAS beszámolt 2002-es pénzügyi eredményeiről. A vállalat 1,18 milliárd dolláros árbevételt jelentett, amely 4,4 százalékos növekedést jelent. Ezzel az SAS 26 egymást követő évben ért el árbevétel-erősödést.

A növekedés minden területen jelentős volt, a bevétel 49 százaléka az amerikai kontinensen, 42 százalék Európa/Közép-Kelet/Afrika területén, míg 9 százalék az Ázsia/Csendes-Óceánia térségében állt elő. A 2002-es növekedés iparági megoszlása követte az SAS iparági fókuszának megoszlását, így a legnagyobb növekedést, 25 százalékot a pénzügyi szolgáltatók szektorában, míg 7 százalékot a biztosítói szektorban érte el a vállalat.

Az SAS Magyarország 2002-ben 21 százalékos árbevétel-növekedést realizált. Ez az árbevétel elsősorban az adattárház, adatelemző, analitikus CRM, tevékenység alapú költségfelosztás, valamint jelentéskészítés megoldások értékesítéséből származik. Az új értékesítések jelentős része a pénzintézeti szektorból származott. A magyarországi vállalat új ügyfelei között többek között szerepel az Erste Bank Rt., a Shell Hungary Rt., illetve a Pannon GSM Rt., míg meglévő ügyfelei közül egyebek mellett a Generali-Providencia Rt., a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. és a Magyar Cetelem Bank Rt. is jelentős bővítéseket hajtott végre. A sort nemsokára a Westel Mobil Rt. folytatja – tudta meg a Terminal.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés