Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Matáv Igazgatósága jóváhagyta az új osztalékpolitikát

Dotkom

A Matáv Igazgatósága jóváhagyta az új osztalékpolitikát

A Matáv Igazgatósága és Felügyelő Bizottsága megtárgyalta a Matáv Rt. és a Matáv Csoport magyar számviteli szabályok szerint készült 2002. évi gazdálkodásáról szóló éves beszámolóját és azt elfogadásra javasolja a Közgyűlésnek.

A Csoport jelenlegi eredményességét és szilárd pénzügyi helyzetét figyelembe véve a Matáv Igazgatósága a 2002. évi eredmény után 18 Ft osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek minden 100 Ft névértékű törzsrészvény után.

A Matáv stratégiai prioritása továbbra is az, hogy középtávon értékteremtő akvizíciókat hajtson végre, a jövőbeli potenciális akvizíciók feltétele, hogy a mérleg kellően rugalmas legyen. A Matáv jelenlegi becslése szerint ez akkor érhető el, ha az eladósodottsági ráta (a nettó adósságnak a nettó adósság + saját tőke + kisebbségi részesedésekre vetített aránya) 30-40% között van. A Matáv célja, hogy az osztalék összegét forintban kifejezve tovább növelje, miközben az eladósodottsági ráta a fenti határok között marad.

A Matáv hangsúlyozza, hogy az osztalékpolitika nemcsak a jövőben felmerülő akvizíciós lehetőségektől, hanem a Csoport jövőbeli pénzügyi helyzetétől, valamint az általános piaci feltételektől is függ.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés