Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új biztonsági központ érkezett az összes Google szolgáltatáshoz

Dotkom

Új biztonsági központ érkezett az összes Google szolgáltatáshoz

A Google fiókkal rendelkezők mostantól egy helyen gyorsan és egyszerűen nézhetik át fiókjukhoz tartozó biztonsági beállításaikat, meggyőződhetnek adataik védelméről, valamint könnyen dönthetnek az általuk megadott adatok felhasználásáról. Emellett egy külön erre a célra létrehozott oldalon a felhasználók adatfelhasználási kérdésekre is gyorsan választ kaphatnak.

Már múlt héten, a Google I/O fejlesztői konferencián bejelentett a cég egy az Android legújabb, M verzióját érintő változást, ami több kontrollt fog adni a felhasználók kezébe, amikor egy-egy alkalmazás hozzáférést kér valamilyen adatukhoz. Ugyanebbe a sorba illeszkedik a két most induló felület: My Account biztonsági és adatvédelmi központ, és a fontos adatvédelmi kérdésekre választ adó oldal, ahol arról olvashatnak, hogy a Google milyen irányelvek szerint használja a felhasználók által megadott adatokat a pontosabb és gyorsabb szolgáltatások érdekében:

myaccount.google.com

Adatvédelem és biztonsági beállítások – minden egy helyen

  • Az Adatvédelmi ellenőrzés és Biztonsági felülvizsgálat segítségével a felhasználók egyszerűen, lépésről lépésre átnézhetik a legfontosabb adatvédelmi és biztonsági beállításaikat.
  • Megszabhatják, hogy milyen információkat tesznek elérhetővé a Google Keresés, a Térkép, a YouTube és más szolgáltatások számára. Ezek egyébként például abban segítenek, hogy gyorsabban kereshessenek és pontosabb találatokat kapjanak. A helyelőzményekkel például azt szabályozhatják, hogy a Térkép és a Google Asszisztens gyorsabb útvonalopciókat adjon-e nekik.
  • Beállíthatják, hogy milyen témához kapcsolódó hirdetések érdeklik, vagy éppen nem érdeklik őket, így a Google által megjelenített hirdetések relevánsabbak és hasznosabbak lesznek.
  • Láthatják, és ha szeretnék, eltávolíthatják azokat az alkalmazásokat, honlapokat, amelyeknek korábban engedélyezték, hogy a Google fiókjukhoz csatlakozzanak.
  • A My Account oldalt azok is láthatják, akiknek nincs Google fiókjuk, így bárki tájékozódhat arról, hogy a Google felhasználói hogyan alakíthatják saját Google élményüket.

privacy.google.com

Válaszok az adatvédelemről és a biztonságról

  • Az oldalon a felhasználók olyan kérdésekre kaphatnak választ mint péládul: “Milyen adatokat gyűjt a Google? Mit csinál a Google ezekkel az adatokkal? Milyen beállítási lehetőségei vannak a Google fiókkal rendelkezőknek, amivel szabályozhatják Google-os felhasználói élményüket?”
  • A felhasználók például megtudhatják, hogyan mutat releváns találatokat a Google keresője anélkül, hogy személyes információkat adna el, hogyan maradnak biztonságban az adatok a titkosításnak és a levélszemét szűrésnek köszönhetően, valamint, hogy az önkéntesen megadott információk hogyan segítenek személyre szabni a Google-os felhasználói élményt.

image002



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés