Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha ezt meglátod, nem fogsz többé szemetelni!

Dotkom

Ha ezt meglátod, nem fogsz többé szemetelni!

Egy igen ötletes reklámkampánnyal riasztanák el a hongkongi szemetelőket. Az okosplakát ugyanis megjeleníti a szabályszegők arcát!

A szemetelés rossz. Nem csak azért, mert nem szabályos, hanem azért is, mert csúnya lesz tőle a környék. Igen ám, de igen ritkán fordul elő, hogy valakit rajtakapnak, ezért gyakran találkozhatunk eldobált szeméttel az utunk során.

Hongkongi tudósok ezt szeretnék megakadályozni, ezért megalkották az okosplakátot, ami a szemetelő arcképét mutatja meg a köztér többi tagjának. A “szemét arca” nevű kampány az Ogilvy reklámügynökség és a Hong Kong Cleanup nevű nonprofit szervezet együttműködéséből született. A cél az, hogy a város lakóit jobb belátásra bírják és a jövőben kevesebb szeméttel találkozhassanak az ott lakók.

szemetel

Ezért felkérték a virginiai  Parabon Nanolabs-t, a vállalat 5 éven keresztül fejlesztett technológiája ugyanis képes a DNS apró részeiből is megtippelni, hogy az illető hogyan is néz ki. Ezt felhasználva megszületik egy számítógépes rajz, ami aztán megjelenik a plakátokon.

Ugyan most még egy reklámkampányról beszélhetünk, ám a jövőben a technológia fejlődése eljuthat arra a szintre, hogy akár másodpercek alatt elkészülhetnek az efféle rajzok, ezzel pedig biztosan bealkonyul majd a szemetelők kora.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés