Connect with us

Hirdetés

technokrata

Miért különleges az idei Sajtófotó Kiállítás?

Dotkom

Miért különleges az idei Sajtófotó Kiállítás?

A szervezők egy igen egyedi kéréssel fordultak a Canonhoz.

Az alig egy hete megnyílt Magyar Sajtófotó Kiállítás szervezői idén különleges kéréssel fordultak a Canonhoz, a tárlat kiemelt támogatójához. Teljesen egyedülálló módon a képek megjelenítését több, közel 17 méteres egybefüggő felületen képzelték el, melyet végül egy Canon imagePROGRAF iPF8400 széles formátumú nyomtatóval sikerült megvalósítani.

sajtofoto1

A 12 színű, vízbázisú pigmenttitát használó tintasugaras nyomtató tökéletesen adja vissza a fekete színt, és a sötét területeken is jobban látható átmeneteket biztosít, ami fotónyomtatás, így egy sajtófotó kiállítás esetén is különösen fontos.

A 33. Magyar Sajtófotó Kiállításon összesen 22 darab, műanyag bannerre nyomott grafika került ki a Capa központ falaira 170 méter hosszúságban.  A leghosszabb nyomat majdnem 17, a legkisebb pedig 2,7 méter, de sok a 10 méter feletti hordozófelület is. A legnagyobb technikai kihívást a közel 500 darab, több ezer megabájtnyi, nagyfelbontású fotó tematikus elrendezése és beszerkesztése jelentette, melynek megvalósítása hosszú heteket vett igénybe.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés