Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lenyűgöző Google mesterséges intelligenciája

Dotkom

Lenyűgöző Google mesterséges intelligenciája

Órák alatt elsajátít egy játékot a DeepMind fejlesztése.

Még tavaly vásárolta fel a DeepMind Technologies-t a Google. A kaliforniai gyártó az üzlettel egy, a mesterséges intelligenciában jártas céghez jutott. A vállalatban rejlő kvalitások megcsillanására azonban mostanáig várnunk kellett, a Nature című tudományos magazinban megjelent tanulmány azonban könnyedén rávilágít, hogy miért is kötött kiváló üzletet a Google.

A szoftver segítségével ugyanis a számítógép képes felismerni és megoldani a rá nehezedő problémákat. Ezt egy Atari játékkollekcióval szemléltették, a klasszikus játékokat ugyanis a gép -egy kis tanulás után- rendre végigjátszotta. Az alábbi videón jól látható, ahogy a Breakouts játékot sajátítja el a számítógép:

Dr. Demis Hassabis, a DeepMind fejlesztési alelnöke szerint a rendszer zsenialitása abban rejlik, hogy nincs szükség előzetes információk megadására, a számítógép maga, a nulláról tanulja meg, hogy hogyan érhet el sikert egy-egy játékban. Jelenleg ennek az időtartama alig néhány órát vesz igénybe.

Természetesen, ahogy minden újdonságnak, úgy a mesterséges intelligenciának is vannak ellenzői, Stephen Hawking szerint a technológia akár az emberiség végét is jelentheti. Hasonló félelme van a Tesla vezér Elon Musknak is, szerinte a jövő robotjai egy szempillantás alatt eltörölhetik az embereket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés