Connect with us

Hirdetés

technokrata

Asztali kiegészítőkkel bővíthető notebookok

Dotkom

Asztali kiegészítőkkel bővíthető notebookok

Asztali számítógép vagy notebook – néha már nem lehet egyértelműen eldönteni. Az elsősorban árcsökkentő tényezők miatt favorizált desktop alkatrészek erejét igyekszik kihasználni az új DeskNote noteszgép.

A SiS651-es chipkészlettel bíró noteszgép grafikus képességeiért a SiS315-ös chip felel, amely 16-64 MB-nyi memória felett rendelkezhet. Ugyanakkor lehetőség van bővíteni (!) a noteszgép ezen tulajdonságát: a kis mérettel rendelkező, notebookba szerelhető GeForce Go 420 beszerelésével a grafikus teljesítmény durván 2,5-szeresére javítható. Hasonló módszerrel a processzor is egyszerűen kicserélhető – így akár egy 2,8 GHz-es, 533 FSB-vel bíró asztali Pentium 4-es CPU is dolgozhat a kis gép testében.

Kijelzője kétféle lehet: a TTL LCD nagy fényereje kielégít mindenfajta ilyen típusú igényt, ugyanakkor tömege nagyobb, vastagabb és több energiát is igényel működése – ezért is szokták inkább asztali PC-khez való monitorokban alkalmazni. Emellett azonban lehetőség van ˝hagyományos˝, notebookba szánt LVDS LCD-vel rendelni a DeskNote-ot.

184 tűs, 2,5 voltos DDR memóriával van felszerelve a noteszgép – ez DDR266-os teljesítményre képes. Természetesen ennek bővítésére is megoldható – csakúgy, mint a háttértár nagyobbra cserélése. Ez utóbbi ugyan a szabványos, notebookokba szánt 2,5 colos mérettel rendelkezik, ám kiszedése és egy nagyobb merevlemez behelyezése mindössze két csavar kitekerésével véghez vihető.

A DeskNote emellett még egy beépített 56 Kbps-os modemmel, egy 10/100 Mbites Ethernet csatolóval, 4 darab 2.0-s USB porttal és egy IEEE1394-es (FireWire) porttal is bír. Az eszköz tömege 3,25 kg LVDS LCD-vel, 4,2 kg TTL folyadékkristályos kijelzővel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés