Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google véget vet szerzői programjának

Dotkom

A Google véget vet szerzői programjának

Tegnap bejelentette a Google, hogy bezárja három éve elindított szerzői programját. Nem lesznek többé arcképek a találati listán, és a Google nem gyűjt adatokat a cikkek szerzőiről.

Három évig futott a program

Három éve indította útjára a Google az Authorship programját, amelynek lényege az volt, hogy weboldalak cikkeihez konkrét személyt lehetett rendelni, akinek arcképe a keresések során fel is bukkanhatott.

Tegnap este John Mueller a Google svájci munkatársa jelentette be a Google közösségi oldalán, hogy a keresőóriás lezárja ezt a programját és a jövőben nem gyűjt adatokat a szerzőkről és azok neve és arcképe sem jelenik meg a keresések eredményei között.

Nem szerették a felhasználók?

John Mueller a döntést azzal indokolta, hogy a szerzői adatok megjelenítése nem bizonyult annyira hasznosnak a felhasználók számára, mint azt remélték, így nehéz szívvel, de a program leállítása mellett döntöttek.

A Google bejelentése nem érte teljesen váratlanul a keresőoptimalizálással foglalkozó szakmát. A cég tavaly decemberben már jelentősen csökkentette a megjelenő arcképek számát, majd idén nyár elején ezeket végleg levette a találati listáról, de a szerzők nevét mindezidáig szerepeltette.

A mobileszközök a felelősek?

A szakértők szerint a döntés mögött több ok is meghúzódhat. Egyrészt a mobileszközök elterjedésével, a Google a képernyőfelület teljes kihasználására törekszik, és ebbe a koncepcióba nem fér bele az arcképek megjelenítése. Másrészt a szerzői adatok használata nem terjedt el olyan széles körben, mint ahogy azt a Google várta.

A Google Plust nem érinti

Mueller nyilatkozatában igyekezett elejét venni azoknak a találgatásoknak, hogy a Szerzőség megszüntetésének az lenne az oka, hogy az csökkentette volna a Google hirdetéseire történő kattintások számát. És hangsúlyozta azt is, hogy mindez nem érinti a Google Plus megosztásokat. Ismerőseink bejegyzései és arcképei továbbra is megjelennek a találati listán, ha a Google közösségi oldalát használják.

Forrás: http://ite.hu/google-authorship-szerzoseg-itt-veg/



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés