Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun 2001/III: veszteség

Dotkom

Sun 2001/III: veszteség

A Sun Microsystems a várakozásoknak megfelelően veszteséges negyedévről számolt be.

A szervergyártó cég legutóbbi negyedévének vesztesége 158 millió dollár, részvényenkénti 5 cent. A Sun forgalma az egy évvel ezelőtti időszakéhoz képest 43 százalékkal 5,05 milliárdról 2,86 milliárd dollárra csökkent.

Két héttel ezelőtt a Sun egyébként már felhívta befektetőinek figyelmét arra, hogy forgalma az elemzők várakozásai alatt fognak maradni, és körülbelül 2,7-2,9 milliárd dollárt tesznek majd ki. Bejelentésre került továbbá az is, hogy a cég megválik dolgozóinak 9 százalékától, összesen 3,900 embertől (piaci elemzők a profit figyelmeztetés előtt 4, utána pedig 6 centes egy részvényre eső veszteséget jósoltak a Sun-nak).

A rendkívüli kiadások – stratégiai beruházások, költözések költsége stb.- figyelembevételével a Sun nettó vesztesége 180 millió dollár, részvényenkénti 6 cent. Az UBS Warburg elemzőjének elmondása szerint a Unix szerverek eladásaiból származó bevételei 9 százalékkal csökkentek a legutóbbi negyedhez képest, azonban a mainframe rendszerek terén 30 százalékos növekedést tudtak elérni.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés