Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel megszünteti szórakoztató-elektronikai részlegét

Dotkom

Az Intel megszünteti szórakoztató-elektronikai részlegét

A chipgyártó óriás tegnap megerősítette azokat a híreket, melyek szerint fokozatosan megszünteti digitális fényképezőgépeket és egyéb eszközöket gyártó részlegét.

A Connected Product divízió többek között PC-hez csatlakoztatható digitális fényképezőgépet, kamerát, játékokat, zenelejátszó és egyéb eszközöket fejlesztett, illetve néhányat már piacra is dobott. A meglévő raktárkészletek kiárusítása várhatóan 2002 elejéig folytatódik majd, a termékek gyártását azonban beszüntetik.

Nem fog piacra kerülni az Intel saját fejlesztésű webtáblája (Web Tablet) sem, amelynek prototípusát még a januári CES-en mutatták be. Hasonlóan járnak el a Dot.Station nevű internetező eszközzel, amelyből mindezidáig összesen 250 ezer darabot szállítottak le a spanyol AOL Avant cégnek.

Az Intel szóvivőjének elmondása szerint a részleg nem teljesített úgy, ahogy azt tervezték. A gyártó a jövőben az otthoni számítógépes hálózatok kialakításához használható eszközökre fog összpontosítani, ezeket azonban a cég egy másik részlege fejleszti és dobja majd piacra.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés