Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb eljárás a Microsoft ellen?

Dotkom

Újabb eljárás a Microsoft ellen?

Egy elektronikus jogokkal foglalkozó cég szabadalmi jogok megsértésével vádolja a Microsoftot, a most megjelenő XP és .Net szolgáltatás miatt.

Az InterTrust Technologies – illegális zene és videó másolást akadályozó programokat készítő cég – csütörtökön bejelentette, hogy eljárást indít a Microsoft ellen, mert állítása szerint a Microsoft megsértett három általa bejegyzett szabadalmat. A .Net-tel, a Windows XP, Office XP és egyéb programokkal.

A 90-es évek elején az InterTrust előrelátóan bejegyzett olyan szabadalmakat, amelyek az Internet és a hozzá hasonló nyílt környezetekben lehetővé teszik a bizalmas adatkezelést. A Microsoft e jogok tiszteletben tartása nélkül használta fel szabadalmaikat különböző termékeiben – mondta Ed Fish az InterTrust részlegvezetője.

A Microsoft visszautasította a vádakat, és egyben kifejtette, hogy éppen az InterTrust az, aki megsértette az ő két szabadalmát az elmúlt hónapban. A Microsoft szóvivője kifejtette, hogy nem derül ki az InterTrust beadványából, hogy bármi fogalmuk is lenne, hogy mi is az a .Net és megint csak egy próbálkozásnak lehettünk tanúi. Egyébként is a Microsoft tiszteletben tartja más cégek szellemi tulajdonát – hallhattuk Jim Deslertől.

A Microsoft erőteljes lépéseket tett a kalózkodás ellen a Windows XP-ben és a MediaPlayer-ben, hogy ezzel is magára és termékeire vonja a film- és zeneipar figyelmét. Míg a .Net lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Interneten keresztül hozzáférjenek különböző szolgáltatásokhoz, többek között e-mailhez, határidőnaplóhoz, fontos file-okhoz minden tekintet nélkül a használt eszközre. Vagyis az adathozzáférést könnyíti meg. Az első lépés e felé a jövőkép felé a Windows XP.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés