Connect with us

Hirdetés

technokrata

Válságban a Matáv többségi tulajdonosa?

Dotkom

Válságban a Matáv többségi tulajdonosa?

A hétfői nap folyamán a Deutsche Telekom eddigi történetének legalacsonyabb jegyzési értékén zárt a tőzsdén. A papír csúcspontja óta értékének 91,7 százalékát vesztette el.

Úgy tűnt, hogy a Matáv többségi tulajdonosának, a Deutsche Telekomnak részvényei június elején, 9,79 eurós tőzsdei árfolyamon érték el történetüknek legalacsonyabb jegyzési értékét, azonban hétfőn a német távközlési óriás újabb fejezetet nyitott: papírjának értéke 8,58 euróra esett.

A részvényt fénykorában, 2000. márciusában még 103,5 eurós áron értékesítették, azóta 91,7 százalékos zuhanás után az 1996-os debütáló kibocsátási árhoz képest (14,57 euró) újabb mélypontot ért el.

Nemcsak a DT jár ezen az úton, a globális távközlési iparág továbbra is gyengélkedik. A Moody´s hitelminősítő intézet a hétfői nap folyamán a France Telecom hosszú távú hitelbesorolását is két fokozattal visszaminősítette.

Mindenesetre a Deutsche Telekom a 2000-es 6,49 milliárd eurós nyereség után tavaly már 2,5 milliárd eurós veszteséget termelt. Szakértők szerint a jövő év végére akár 70 milliárd euróra növekedhet a vállalat adóssága, amely 15 milliárddal több, mint amennyivel Ron Sommer, a társaság első számú vezetője kalkulál.

A Magyar Hírlap információi szerint a Deutsche Telekom gyengélkedése a magyar befektetőket is érinti, s ez meg is látszik a – világ telekom cégeihez képest kiváló eredményeket mutató – hazai távközlési vállalat papírjainak árfolyamán.

A Matáv Sajtóosztálya a Terminalnak adott nyilatkozatában nem kommentálta a Magyar Hírlap értesüléseit. Mindenesetre a Matáv részvényei a mai nap folyamán átlagban 830 forint feletti értékeken mozogtak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés