Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet nélküli gépekbe is bejutott az NSA

Dotkom

Internet nélküli gépekbe is bejutott az NSA

Kiderült, internet sem kellett az NSA-nak a lehallgatásokhoz.

El kell ismernünk, hogy annak az ábrádnak, hogy az adataink mindig biztonságban vannak, 2013 óta nyugodtan kijelenthetjük, hogy vége. Az Edward Snowden által nyilvánosságra hozott dokumentumokból ugyanis kiderült, hogy az Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal mindent és mindenkit bárhol és bármikor meg tudott figyelni.

Az ügy 2014-ben sem csitul, most a New-York Times hozott nyilvánosságra újabb adatokat az NSA működésével kapcsolatban. A lap által megszerzett dokumentumok szerint a szakemberek több százezer gépet is felszereltek olyan eszközzel, melynek segítségével akkor is megszerezhetőek voltak az eszközön lévő adatok amikor az nem volt internet közelben.

nsa-auge

A 2008 óta használt megoldást speciálisan kiképzett kémek, vagy maguk a bűnözők juttatták be az eszközökbe, a mérnökök ugyanis elérték, hogy a jeladók beépíthetőek legyenek akár egy USB kábelbe is, így akár egy pendrive-ba is be tudták rakni a technikát.

A hír leginkább azon terroristák számára lehet nagy csapás, akik korábban úgy gondolták, hogy internet nélkül biztonságban tudják végezni az ügyleteiket. Mostanra kiderült, hogy ez egyáltalán nem igaz és a nagy testvér továbbra is mindent lát!



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés