Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új ipari elemzés megerősíti: az EMC az első a hálózati tárolóeszközök piacán

Dotkom

Az új ipari elemzés megerősíti: az EMC az első a hálózati tárolóeszközök piacán

A Gartner Dataquest elemzőcég az EMC-t nevezte meg a bevétel terén vezető gyártónak a NAS, SAN és az új Fabric Attached Storage-piacokon – a leggyorsabban növő szegmenseket az EMC vezeti.

Kiaknázva azt a tényt, hogy a NAS és SAN környezeteket együtt és külön-külön is felügyelni képes megoldásokat szállít, az EMC Corporation sikeresen erősítette meg első helyét 2001-ben a hálózati tárolórendszerek és szoftverek piacán.

A Gartner Dataquest által a héten kiadott jelentés szerint 2001-ben a bevétel alapján elért 43,3 százalékos részesedésével az EMC 22,9 százalékos előnyre tett szert a Fabric Attached Storage (FAS) piacon. Az elemzőcég a FAS-t a SAN (tárolóeszköz-hálózat) és NAS (hálózatra csatlakozó tárolóeszköz) implementációk együtteseként definiálja. Az iparág első független tárolórendszer-piaci felmérése a tényleges, teljes 2001. évi adatok alapján azt állapította meg, hogy 2001-ben a FAS-piac bevételei 21,6 százalékkal, 7,6 milliárd dollárra nőttek.

A jelentés az EMC hálózati tárolóeszközeivel kapcsolatosan megállapítota, hogy 2001-ben a vállalat 41,9 százalékosra növelte a SAN piacon szerzett vezető részesedését, valamint az első alkalommal vette át a NAS-piac vezető helyét 2001-es 48,5 százalékos eredményével.

A Gartner Dataquest szerint 2001-ben az EMC a teljes külső RAID vezérlő alapú tárolóeszköz-piacot 25,3 százalékos bevételaránnyal vezette. Szintén első volt az EMC a külső RAID vezérlő alapú tárolóeszköz-piacon mind külön a Unix és Windows NT/2000 alapú rendszerek esetében, rendre 28 és 28,3 százalékos bevételaránnyral. A Unix és Windows NT/2000 rendszerek külső RAID vezérlő alapú tárolóeszközeiből származó bevétel a teljes külső RAID vezérlő alapú tárolóeszköz-piac 73,9 százalékát tette ki 2001-ben.

Márciusban a Gartner Dataquest azt mutatta ki, hogy az EMC megerősítette első helyét mint a világ legnagyobb tárolóeszköz-felügyeleti szoftverét gyártó cég: 2001-ben a részesedése 30,4 százalékos volt a piac bevételeiből. Kiderült, hogy az EMC vezeti a Storage Resource Management (tárolásierőforrás-felügyeleti, SRM) szoftverszegmenst is 43,5 százalékos bevételi aránnyal. Az SRM szoftverek célja, hogy felügyeljék a tárolási hálózat különféle erőforrásait és olyan termékek tartoznak a kategóriába, amelyek adatokat gyűjtenek, illetve automatikusan konszolidálják a különféle szerver-, tárolóeszköz- és hálózati platformok adatait.

Carolyn DiCenzo, a Gartner Dataquest a háttértár-felügyeleti szoftverekért felelős vezető elemzője így nyilatkozott: „A FAS-eszközökre átállás, a tárolóeszköz-hálózati komponensek és a tárolási erőforrások a különféle szerverek, alkalmazások és üzleti egységek közötti megosztása megnövelte a felügyelet bonyolultságát. Ennek eredményeképp megnőtt az igény az olyan erőforrás-felügyeleti termékek iránt, amelyek lehetővé teszik a hálózat tárolási erőforrásainak központi adminisztrációját és automatizált felügyeletét.”

David Donatelli, az EMC Storage Platforms Operations részlegének vezető alelnöke így nyilatkozott: „Az EMC az egyetlen olyan tárolási partner a világon, amelynek a hálózati tárolóeszközök terén szerzett tapasztalataira és élenjáró technológiai újításaira a vásárlók nyugodtan rábízhatják magukat. Az EMC komoly befektetéseket eszközölt mind a NAS, mind a SAN technológiákban az elmúlt évtized közepén és mára a korai elkötelezettségünk eredményei világosan láthatóvá váltak. Az EMC volt az egyetlen olyan cég, amely kétszámjegyű bevétel-részesedést volt képes elérni mind a SAN, mind a NAS szegmensben.”

Roger W. Cox, a Gartner Dataquest vezető elemzője így nyilatkozott: „A NAS és a SAN egyre inkább blokk- és fájlalapú, kapcsolt hálózatra (fabric) csatlakozó tárolóeszközökké válnak. Az, hogy ezt a ’szövevényes’ hálózatot egyetlen, átfogó alkalmazással felügyeljük, rendkívül fontos. Hisszük, hogy az évtized közepére az összes tárolóeszköz 70 százaléka ilyen ’szövevényre’ fog csatlakozni.”

A hálózati információtároló eszközöket és szoftvereket alkalmazó EMC ügyfelekkel kapcsolatos legfrissebb hírek a kapcsolódó linkeknél olvashatók.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés