Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre nagyobb mennyiségű memóriachip – hamarosan csökkenhetnek az árak?

Dotkom

Egyre nagyobb mennyiségű memóriachip – hamarosan csökkenhetnek az árak?

A memóriapiac egyik meghatározó szereplője úgy döntött, még több memóriachipet gyárt le, ezzel többletet teremtve a piacon.

A német memóriagyártó óriás, az Infineon ma jelentette be, hogy 2003-ra havonta 20 ezerrel több szilíciumszeletet (wafer) kíván előállítani. Ennek köszönhetően jelentős mértékben megugrik a legyártott memóriachipek mennyisége is (lévén ilyen szeletekből készítik a chipeket).

Ékes bizonyítéka e bejelentés a félvezetőipar (de főként a memóriachipekkel foglalkozó részének) feléledésére. Lassan eljön az az idő, amikor a megfogyatkozott számú memóriagyártó cégek ismét növelt kapacitással dolgozhatnak, lévén a piacból kevesebben kérnek maguknak részesedést (azaz növekedhet az egy cégre jutó profit).

Miközben a Micron és a Hynix még mindig egymással küzd a felvásárlás ügyén, a Samsung biztosan tartja piacvezető pozícióját. A ranglistán negyedik helyen álló Infineon egy tajvani gyárban gyártat 128 és 256 megabites chipeket, az itteni jelenleg 38 százalékos gyártásrészesedését kívánja 48 százalékra feltornázni, megteremtve a tervéhez szükséges erőforrás-többletet.

A piacra rövid távon szinte biztosan nem hat ez a bejelentés, de amennyiben több cég is fokozza termelését, mérséklődhet végre az áremelkedés üteme.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés