Connect with us

Hirdetés

technokrata

Növekvő produktivitás az egészségügyben

Dotkom

Növekvő produktivitás az egészségügyben

Az információ megosztás elengedhetetlen az európai egészségügyi célok teljesítéséhez.

A Ricoh Europe által publikált tanulmány szerint az egészségügyi szakemberek 81%-a mondja azt, hogy szervezetük olyan új technológiákba ruház be, amik növelik a produktivitást és lehetővé teszik a távoli munkavégzést. Ugyanakkor csak kétötödük (41%) mondta azt, hogy sikeresen vették a belső információ megosztás akadályait, és kétharmaduk (62%) gondolja úgy, hogy az információ megosztás ugyanolyan, vagy rosszabb, mint 2009-ben volt. Ezek a számok rávilágítanak azokra az információ megosztási kihívásokra, amikkel az egészségügyi szektor szembesül, miközben igyekszik elérni az Európai Bizottság által kitűzött hatékonyságnövelési célokat.

Ezek az eredmények a „A New Perspective: Ricoh Document Governance Index 2012”, független tanulmányból származnak, amelyet a Coleman Parkes Research készített a Ricoh Europe megbízásából. A felmérés friss rálátást biztosít az oktatási, jogi, energetikai, egészségügyi, állami, kereskedelmi, gyártó és pénzügyi szektorokban kezelendő üzletileg kritikus dokumentumfolyamatok menedzselésébe. Az egészségügyben ezek a folyamatok minden területet lefednek a pénzügytől a HR-en keresztül a betegek adataiig és a gyógyszerfelírásokig.

 

Laptop and doctor with stethoscopeAz Európai Bizottság „Social Investment Package for Growth and Cohesion” programja, ami 2013. február 20.-án indult, világosan megköveteli az egészségügyi rendszerek teljesítménynövelését elősegítő jogos innováción és fejlesztői eszközökön keresztül elérendő költséghatékonyságot, ami számos egészségügyi intézmény számára komoly kihívást jelent. A válaszadók 95%-a szerint a kezelendő információk növekvő mennyiségét kezelni kell, hisz hatással van a munkamódszereikre. Továbbá, az egészségügyi szakemberek több mint fele (51%) szerint a bevezetett együttműködést elősegítő eszközök az üzletileg kritikus dokumentumok kezelését tovább nehezítették.

A technológiai beruházásokkal támogatott hatékony információ megosztó folyamatok akkor tudnak jelentős hatékonyságnövelést elérni, ha azokat integráljuk a már meglévő rendszerekhez. Carsten Bruhn, a Ricoh Europe ügyvezető igazgatóhelyettese szerint, “Most, hogy az Európai Bizottság az egészségügyi rendszerek költséghatékonyságának elérését tűzte ki célul, elengedhetetlen, hogy a szektor vezetői a technológiai beruházásokat és az információ megosztó eszközök beszerzését tervezett és integrált megközelítéssel végezzék.”

health-informatics-specialist

A folyamat innováció szükségességét még jobban kiemeli az a tény, hogy a felmérésben résztvevők 78%-a szerint szervezetük azelőtt ruház be új technológiákba, hogy megismernék a már meglévő eszközök teljes funkcionalitását. Továbbá, a beszerzéseket követően az operatív szinten működő egészségügyi alkalmazottak 32%-a nem kap teljes körű oktatást az új technológia bevezetésekkor. Végül, az új technológiák, mint pl. a táblagépek, a válaszadók 38%-a szerint csak még komplikáltabbá tették az üzletileg kritikus információk kezelését.

Az optimalizált technológia előnyei igen széles skálán mozoghatnak. Erre lehet példa a Katholische Hospitalvereinigung Weser-Egge (KHWE) német kórházcsoport, akik a Ricoh segítségével bevezettek egy elektronikus egészségügyi nyilvántartási rendszert. A rendszer bevezetése óta csökkent a papíralapú dokumentumok száma, javult a hozzáférés az információkhoz, nőtt a biztonság, s ennek eredményeképp a betegellátás színvonala is megnövekedett.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés