Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságos adattárolás vállalatok számára? Nem lehetetlen!

Dotkom

Biztonságos adattárolás vállalatok számára? Nem lehetetlen!

A Kingston Enterprise SSD-i kiváló választás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Döntéshozatalkor vegyük figyelembe a széleskörű terméktámogatást is!

A vállalatok működésük során folyamatosan törekednek a hatékonyság növelésére és a költségek csökkentésére. Ezek a törekvések gyakran kihatással vannak a szervezetek IT infrastruktúrájának kialakítására is. A Kingston Technology vállalati fejlesztései hathatós támogatást nyújtanak az optimalizálás során, legyen szó szaktanácsadásról vagy kifejezetten szervezeti célokat szolgáló memóriák kiválasztásáról és használatáról.

 

Határ a csillagos ég

A tárhelyek iránti igény folyamatosan nő. Az Intel előrejelzései szerint 2015-re összesen több mint 15 milliárd készülék csatlakozik majd az internetre, és minden csatlakoztatott eszköz mögött egy adatközpont áll. A szerverek memóriasűrűsége egyre nő: 2011-ig az Intel Xeon 5600 sorozat maximum 288 GB kapacitást tudott támogatni, az új Xeon E5 modellek azonban már egészen 1.536 TB, a felsőkategóriás Xeon E7 pedig akár 3.072 TB támogatására alkalmas. Egyre nagyobb szükség van tehát a hatékony szerver memória megoldásokra.

 

Melyiket, és hogyan?

Nem mindegy azonban, milyen megoldást választ egy szervezet, és milyen konfigurációban. A szerverek esetében a testre szabott memóriakonfiguráció kiválasztása ugyanannyira fontos, mint a megfelelő gyártó kiválasztása. A Kingston Technology a legnagyobb független memóriagyártóként sokféle nagy név OEM beszállítója, a notebookoktól a világ legfontosabb adatközpontjainak szervereiig mindenfelé találkozhatunk az általa készített komponensekkel. A vállalat a modulok és kitek tervezése során nem általánosan használt megoldásokat, hanem kifejezetten az adott szerverekbe illő, azokkal legjobb hatékonyságot elérő komponenseket tervez. Ennek érdekében a modulokat saját, szigorú szabványai alapján teszteli, akár három hónapon át, éles körülmények között.

A Kingston mérései szerint a jól megválasztott szervermemória-konfiguráció a közvetlen költségek mellett hatással lehet a közvetett költségekre is, mint például a működtetés során felhasznált energia vagy a hűtés. Különösen fontos ez abban az esetben, amikor a fizikai szerver hardverek mennyiségét akarjuk csökkenteni, a virtualizációs technológiák kihasználásával. A konfiguráció kiválasztásakor például dönthetünk úgy, hogy a kapacitásra helyezzük a hangsúlyt – ez akkor hasznos, ha több virtuális gépet szeretnénk futtatni a rendszerben. Más konfigurációt kell azonban választanunk akkor, ha a teljesítménynövelésen van a hangsúly, tehát ha azt szeretnénk, hogy a szerveren minél több műveletet lehessen végrehajtani percenként. Megint más összeállításra van szükségünk, ha az energiahatékonyság áll a központban, azaz meghatározott munkaterheléseket kell végrehajtania a rendszerünknek, a lehető legalacsonyabb energiafelhasználás mellett.

Számos szervezet csak akkor fordít figyelmet a szervereik működésére és hatékonyságára, ha valamilyen probléma lép fel. Azonban a nem megfelelő memóriakonfiguráció akadályozhatja a vállalatokat üzleti céljaik elérésében, és megnehezítheti az alkalmazkodást a változó elvárásokhoz. Éppen ezért érdemes megelőző jelleggel is felmérni, hogy a meglévő memóriakonfiguráció valóban a legoptimálisabban szolgálja-e a szervezet aktuális igényeit.

 

Személyre szabott tanácsadás

A meglévő rendszer felmérése, illetve az igényeknek megfelelő memóriakonfiguráció kiválasztása összetett feladat. Ehhez nyújt segítséget a nemrégiben indult KingstonConsult szolgáltatás, amelynek keretein belül az ügyfeleket a Kingston szerverkonfigurációra szakosodott szakértője keresi fel, aki diagnosztizálja a meglévő szerverpark felépítését, és javaslatokat tesz annak üzleti céloknak megfelelő beállítására. Az ingyenes szolgáltatás egyúttal magában foglalja a koncepció értékeléséhez kapcsolódó tesztelést, a konfigurálást és a műszaki oktatást éppúgy, mint a rendszeres, a legújabb technológiákat biztosító műszaki frissítéseket.

E, mint Enterprise

A szervezetek költségoptimalizálásának és hatékonyságnövelésének egyik alappillérét jelenthetik a kifejezetten a vállalati igények kielégítésére tervezett mozgóalkatrész nélküli meghajtók. A Kingston tavaly indította útjára E sorozatú SSD családját, amelynek tagjait elsősorban szerverekbe szánják. A Kingston SSDNow E100 modell biztosítja a vállalatok számára a nagy adatmennyiségek és a virtualizációs kezdeményezések támogatásához szükséges teljesítményt. Ráadásul a termék akár tízszer tartósabb és megbízhatóbb teljesítményt nyújt a belépő szintű SSD-knél. Mindent összevetve, a meghajtó figyelemre méltó IOPS-teljesítményével, tartósságával, megbízhatóságával és az áramkimaradást kiküszöbölő megoldásával kiváló választást jelent az olyan adatközpontok számára, ahol elengedhetetlen a megszakítás nélküli működés.

A számok önmagukért beszélnek

A vállalati felhasználásra szánt meghajtók hatékonyságát mérések is igazolják. Egy nemrégiben elvégzett Kingston Enterprise SSD-ket hagyományos merevlemez-meghajtókkal (HDD) összehasonlító, virtuálisadatbázis-teljesítményen alapuló teszt kimutatta, hogy egy 24 merevlemez-meghajtót tartalmazó külső tömböt mindössze hat belső SSD-meghajtóra cserélve akár 91,8 százalékkal nőhet az adatbázis összesített teljesítménye. Az energiafogyasztás üresjáratban és adatbázis munkaterhelés alatt is azt mutatta, hogy a Kingston SSD-meghajtók a merevlemez-meghajtóknál akár 51 százalékkal kevesebb energiát fogyasztottak, wattonkénti teljesítményük pedig 184,2 százalékkal volt magasabb.

A kanadai székhelyű, web hosting szolgáltatásokkal foglalkozó Peer 1 Hosting vállalat már használja a Kingston E-sorozatának több modelljét is, a tapasztalataik pedig várakozáson felüliek. A megoldások 99,9 százalékos rendelkezésre állást biztosítanak, az I/O benchmark teszteken pedig kiemelkedő, 50 000 és 60 000 közötti eredményeket értek el.

 

Mindenre kiterjedő támogatás

A Kingston a termékek megvásárlását követően is támogatja a felhasználókat. A KingstonCare teljes körű garanciális szolgáltatást nyújt, amely kiterjed az ingyenes kiszállásra, illetve az esetleges cserealkatrészek 24 órán belüli biztosítására.

A Kingston ezeken a szolgáltatásokon keresztül olyan támogatást kínál a vállalatok számára, amellyel azok megfelelhetnek a folyamatosan fejlődő és összetett, szerverek által támasztott kihívásoknak, valamint idő és erőforrások híján is lépést tarthatnak a legújabb technológiai fejlesztésekkel. Az optimalizált kiszolgáló konfigurációk támogatják az üzleti célok megvalósítását és a jövőbeli elvárások teljesítését. Továbbá megelőzik az olyan, nem optimalizált szerverek bevezetését, amelyek szükségtelen beruházásokhoz vagy alacsonyabb megtérüléshez vezethetnek.

E100-feature-cropped-4x61

A Kingston SSDNow E100 főbb jellemzői:
– adatintegritás-védelem DuraClass technológiával
– öntitkosító meghajtó
– három év jótállás ingyenes műszaki támogatással
– Csatolófelület: SATA Rev. 3.0 (6 Gb/s), SATA Rev 2.0 (3 Gb/s), SATA Rev 1.0 (1.5 Gb/s)
– 100 GB, 200 GB, 400 GB tárterület
– Alacsony energiafogyasztás: 100 GB – 0,5 W (jellemző) üresjáraton / 1,2 W (jellemző) olvasáskor / 2,7 W (jellemző) íráskor , 200 GB – 0,5 W (jellemző) üresjáraton / 1,2 W (jellemző) olvasáskor / 3,1 W (jellemző) íráskor , 400   – 0,5 W (jellemző) üresjáraton / 1,2 W (jellemző) olvasáskor / 5,0 W (jellemző) íráskor
– Meghibásodások közötti átlagos idő: 10 000 000 üzemóra

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés