Connect with us

Hirdetés

technokrata

ZTE: Nem dolgoztatunk feketén

Dotkom

ZTE: Nem dolgoztatunk feketén

A kínai ZTE reagált a múlt heti eseményre, miszerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illegális munkavállalókat keresett a cég törökbálinti központjában.

“A magyar sajtóban megjelent hírekre reagálva a ZTE megerősíti, hogy a NAV néhány napja irodájában járt. Ezzel együtt a ZTE hangsúlyozza, hogy minden magyar törvényt és szabályt betartva működik.

A ZTE hosszú távú távon tervez és fektet be Magyarországon. Végfelhasználói eszközöket és hálózati rendszereket szállítanak vezetékes és mobilszolgáltatóknak valamint vállalati ügyfeleknek. Az ehhez kapcsolódó üzleti tevékenységek támogatására, a cég létrehozta a ZTE Hungary kft magyar leányvállalatát. A helyi üzlet mellett a vállalat Budapestre hozta Európai Regionális Hálózatüzemeltető Központját, hogy több más országban működő ZTE-hálózat működését is innen menedzselje. A magyarországi üzletmenet fejlődésének függvényében, a társaság további beruházásokat és magasan képzett magyar munkaerő alkalmazását tervezi.

Ennélfogva, a ZTE legalapvetőbb érdeke, hogy minden magyar törvénynek és szabályozásnak megfeleljen most és a jövőre nézve is. ”

Az ügy előzménye, hogy a múlt héten házkutatást tartott a NAV a Telenor törökbálinti székházában. A gyanú szerint az egyik bérlő, a ZTE feketén dolgoztatja számos munkavállalóját, méghozzá munkavállalásra alkalmatlan vízummal rendelkező kínai mérnököket. A Telenor már az akció után elhatárolódott az esettől. A kínai ZTE egyébként a norvég telekommunikációs vállalat hálózatfejlesztésének egyik beszállítója.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés