Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alaposan keresztbe tett az Apple a Spotify-nak

Dotkom

Alaposan keresztbe tett az Apple a Spotify-nak

Amióta az Apple is jelen van a streaming piacon, a kiadók több pénzt csikarnának ki a Spotify-ból.

Nincs könnyű helyzetben a Spotify, hiszen az Apple Music megjelenése óta összeszűrték a levet a kiadókkal. A probléma abban rejlik, hogy a közelmúltban lejártak a szerződéseik a Warner Music-kal, a Sony Music-kal és a Universal Music-kal, azaz a piac legnagyobb szereplőivel. Mivel ezek a vállalatok több streaming szolgáltatóval is kapcsolatban vannak, így pontosan tisztában vannak a konkurensek áraival, márpedig épp ez jelenti a problémát.

Az Apple ugyanis olyan szerződésekkel lépett be a streaming piacra, amit a többi konkurens (köztük a Spotify sem) nem tud kifizetni. Ez azért is nagy probléma, mert a lejárt szerződéseket a három zenekiadó nem hajlandó meghosszabbítani mivel azt látják, hogy az Apple sikerrel teljesíti az ő elvárásaikat, a Spotify pedig nem képes rá.

applemusicspotify

 

Pedig szó sincs arról, hogy ne fizetnének, jelenleg ugyanis a dalok után befolyó összeg 55%-át utalják a kiadóknak. Ez azonban egyre nehezebben tartható, információk szerint már több alkalommal is 50% alatti összeget akartak kicsikarni a kiadókból, ezt azonban egyik partner sem fogadta el, naná, hogy az Apple miatt.

A kaliforniai vállalat ugyanis 58%-ot fizet, így mindhárom kiadó azt szeretné elérni a Spotify-nál, hogy ők is ekkora százalékkal dolgozzanak. Ők viszont nem hajlandóak erre, mivel tavaly is 200 millió dolláros veszteséggel zárták az évet, azaz 3%-nyi bevétel is sokat számít a cég eredményeiben.

Persze aggódni azért nem kell, az biztos, hogy idővel megegyeznek majd a felek, de az tény, hogy a Spotify nívójának sokat árt, hogy az Apple-lel ellentétben nincs biztos szerződésük. Márpedig épp most akarnak tőzsdére lépni, egy ilyen huzavona pedig rendkívül negatívan befolyásolná a cég értékét, azaz sürgeti őket az idő.

Forrás: iMagazin



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés