Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem is gondolnád, mivel jár, ha hagyományos porszívót használsz

Dotkom

Nem is gondolnád, mivel jár, ha hagyományos porszívót használsz

Mérgező porral telíthetik a lakás levegőjét a porszívók, viszont robotporszívó használatával elkerülhetjük ezt a veszélyt — egyebek mellett ezt mutatta ki a Levegő Munkacsoport (LM) vizsgálata.

Az LM a teszt során egyes hagyományos porszívók és porszívó robotok ultrafinomrészecske-kibocsátását vizsgálta, mindennapos használatban lévő eszközöket tesztelve.

A vizsgálat célja az volt, hogy felmérjék, ezekkel a porszívókkal a takarítás jelenthet-e egészségügyi kockázatot azáltal, hogy visszafújják a helyiség légterébe a porban megtalálható, már felszívott, rovarirtókból, a lakástextíliáknál használatos égésgátló vegyszerekből származó káros anyagokat, valamint az egészségre szintén veszélyes ólmot tartalmazó finomrészecskéket.

LG_HOMBOT_s

A vizsgált 21 féle (véletlenszerűen kiválasztott) normál porszívó kétharmada üzemelés közben sokkal több részecskét fújt ki, mint amennyi a helyiség levegőjében eredetileg volt. A 10 vizsgált robotporszívó — köztük az LG HOM-BOT Square — kivétel nélkül megfelelt annak a követelménynek, hogy ne csak felszívja a port, hanem magában is tartsa: a mérések során a helyiségekben nem emelkedett a részecskeszám.

Az LM tesztje alapján a robotporszívók további előnye, hogy energiafogyasztásuk is kisebb, mint a porszívóké, nagyjából kétharmada azokénak. További részletek a Levegő Munkacsoport tesztjében itt olvashatók.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés