Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telekomos vagy? Az egész országban ingyen WiFi-zhetsz!

Dotkom

Telekomos vagy? Az egész országban ingyen WiFi-zhetsz!

A UPC után a Telekom is ingyenes WiFit ad az egész országban.

Tegnap számoltunk be róla, hogy 2 éven belül a Digitális Jólét Program keretén belül Magyarország összes településén elérhető lesz az ingyenes WiFi hotspot. Nos, a UPC előfizetői már eddig is élvezhették a szolgáltató Wi-Free hálózatát, ám mostantól már a Telekom előfizetői is ingyen WiFi-zhetnek az egész országban. Mindez annak köszönhető, hogy a szolgáltató által Fon-nak keresztelt hálózat a már most is használatban lévő telekomos eszközök kialakításával jött létre.

Lényegében arról van szó, hogy a szakemberek létrehoztak egy plusz csatornát, amelyet a telekomos routerek folyamatosan sugároznak, úgy, hogy közben a felhasználó által előfizetett szolgáltatás is maradéktalanul elérhető. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben valakinek van egy másodpercenként 100 Mbites előfizetése, azt akkor is élvezheti, ha éppen két Telekom Fon előfzető is rá van csatlakozva az ő routerére.

wifi

Azért azt fontos tudni, hogy egyáltalán nem férhetnek hozzá egymás hálózatához a felhasználók, így mindenki ugyanolyan biztonságban netezhet, ahogy eddig. A Fon igénybe vételéhez az új Next S, M, Music S, M és XS díjcsomagokra van szükség, illetve azok is élvezhetik, akik már most is Next XL díjcsomagot használnak.

A Fon használata igen egyszerű. A felhasználónak nincs más dolga, mint letöltenie a Telekom alkalmazását, illetve SMS-ben igényelni egy jelszó + felhasználónév párost. Amennyiben ez megérkezik, úgy az alkalmazásba beírva azonnal működésbe lép a szolgáltatás és ezután a telefon bármilyen Fon hálózatra automatikusan rácsatlakozik majd.

Ez egyébként nemcsak itthon, de külföldön is megtörténhet, hiszen amennyiben valaki Travel & Surf S, M,  illetve L roaming adat-díjcsomagot használ, vagy előfizetett az EU 100 és EU Plusz opcióra, úgy a világ 20 országában közel 200 millió hotspotra tud teljesen ingyenesen rácsatlakozni.

Forrás: HVG



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés