Connect with us

technokrata

Bejött a Microsoft húzása: óriási siker a Windows 10

Dotkom

Bejött a Microsoft húzása: óriási siker a Windows 10

Rekordszámú felhasználó tért át a redmondi gyártó új rendszerére.

Bár okostelefonon egyre több gyártó fordít hátat a Windows-nak (legutóbb épp a GoPro), az asztali számítógépek piacán töretlen az ablakos rendszer népszerűsége. Sőt, a Windows 10 újabb lökést adott a Microsoft platformjának, hiszen megjelenése óta rekordszámú felhasználó tért át az újdonságra. Míg a Windows 8-cal nem igazán akartak foglalkozni a felhasználók, addig az idén nyárig júniusig letölthető Windows 10-re már több mint 270 millióan váltottak, ez rekord a Windows eddigi történelmében. Ugyan a fizetőssé tétel miatt biztosan lassul majd ez a növekedési ütem, a Microsoftnak fel van adva a lecke.

windows10

Emlékezetes, hogy a redmondi gyártó rendszerei mindig tik-tak formán követték egymást, azaz amíg az XP és a 7 nagy népszerűségnek örvendett, addig a Vistáért és a Windows 8-ért egyáltalán nem lelkesedtek a felhasználók. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy a Microsoft hogyan képzeli majd a Windows 10 továbbfrissítését (legalábbis fizetős formában), hiszen már bejelentették, hogy terveik szerint ez az utolsó Windows fő verzió és hiába várunk majd a 11-es verziószámot viselő kiadásra.

windows-10

Persze ne gondoljuk, hogy ezt a sikert nem övezték botrányok, sokakat ugyanis felháborított, hogy a Microsoft a háttérben letölti a Windows 7-et vagy Windows 8-at futtatók gépére a Windows 10-et és a beállításoknak hála a rendszer mindent megtesz annak érdekében, hogy a felhasználó telepítse a frissítést.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin