Connect with us

Hirdetés

technokrata

Challenge Up! Így segíti a startupokat a Cisco, a Telekom és az Intel

Dotkom

Challenge Up! Így segíti a startupokat a Cisco, a Telekom és az Intel

Ma, a barcelonai Mobil Világkiállításon jelentette be a Cisco, a Deutsche Telekom és az Intel, hogy Challenge Up! néven közös, az Internet of Things (IoT) elterjedését támogatni hivatott kezdeményezést indít az Európa, a Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióban tevékenykedő startupoknak. A program célja az innovatív vállalkozások gyorsabb piacrajutásának elősegítése közös projektek, mentorálás, értékes kapcsolati hálók, illetve a vállalati eszközök kihasználása révén. Egyes kiválasztott vállalkozások stratégiai befektetésekhez, illetve a termékeik és szolgáltatásaik globális kereskedelmi forgalomba hozatalát célzó támogatáshoz is hozzájuthatnak.

A program az azt meghirdető vállalatok erőforrásait, és egyedi startup kezdeményezéseinek tapasztalatait egyesíti, úgy mint a Cisco® Entrepreneurs in Residence (Cisco EIR), az Intel® Business Challenge Europe és a Deutsche Telekom esetében a hub:raum. Az érdeklődő startup vállalkozások a www.challengeup.com címen jelentkezhetnek. A jelentkezési határidő: május 25.

“A Challenge Up! nagyszerű kezdeményezéssel fordul a startup világ felé, hiszen három nagyvállalat erőforrásait és szakértelmét egyesíti. Tudásunkat közösen vetjük latba a Challenge Up! program, illetve a startup közösség támogatása érdekében” – mondta Elias Drakopoulos, a Deutsche Telekom Europe B2B területéért felelős alelnöke.

A Challenge Up! programot a korai fejlődési szakaszban járó, az Internet of Things/Everything (IoT/IoE) és társ területein – ideértve az okos megoldásokat (okos otthon, digitális város, intelligens energiahálózat, hálózatba kapcsolt autók, hordható okos eszközök, Ipar 4.0, azaz ipari automatizálás, információ biztonság, big data, analitikai elemzések, konnektivitás és felhőszolgáltatás) – tevékenykedő startup vállalkozások számára hozták létre.

A program legfontosabb részei az Acceleration Week (2015. június 22-26. között) és az egyéni igényre alakított, 4 hetes inkubációs program (július és október között) Krakkóban, Berlinben és Bécsben. A programra kiválasztott induló vállalkozások ingyenesen, tőkerészesedés biztosítása nélkül vehetnek részt és saját szellemi tulajdonukat is megtarthatják.

“Olyan új, kreatív termékek és szolgáltatások ötleteit várjuk a régióból, amelyek az emberek mindennapi életét és munkáját könnyítik meg. A három globális nagyvállalat erőforrásainak ingyenes rendelkezésre bocsájtása hatalmas segítséget jelenthet a startup vállalkozások számára, hogy ötleteik gyorsabban válhassanak üzletileg is sikeressé” – mondta Christian Morales, az Intel Európáért, a Közel-keletért és Afrikáért felelős alelnöke.

“Várakozásaink szerint 2020-ra 50 milliárd eszközt fog összekapcsolni az internet, ezért az Internet of Everything (a dolgok internete) hatalmas lehetőségeket tartogat még számunkra. Ezek még teljesebb kihasználásához a Challenge Up! a világ legjobb technológiáját kínálja, a nyitott innovációval ötvözve” – mondta Mike Flannagan, a Cisco Data and Analytics Business Group területért felelős alelnöke.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés