Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Squink segítségével már áramköröket is nyomtathatunk

3DPrint

A Squink segítségével már áramköröket is nyomtathatunk

Botfactory projektje remekül teljesít a Kickstarteren.

A 3D nyomtatás alapjaiban megváltoztatta a mérnökök és a tervezők munkáját, mivel már pillanatok alatt kinyomtathatják termékeik prototípusát. De vajon képesek kinyomtatni az áramköröket is az adott eszközhöz? A Squink segítségével igen. Az emberek nem hitték el, hogy kivitelezhető a művelet, de a Botfactory mérnökei, többek között Carlos Ospina, a Squinkkel bebizonyították az ellenkezőjét.

Berendezésükkel néhány perc alatt kinyomtatható egy funkcionális áramkör, mindössze 2$/darab áron. A koncepciót Kickstarteren is elindították, ahol már sikerült 24 000 dollárt összegyűjteniük, és továbbra is sikeresen halad a projekt. Működésének lényege, hogy vezetőképes tintát olyan anyagra nyomtatják, ami jól szigetel, mint például a papír vagy az üveg. Nem az a céljuk, hogy lecserélje az eddigi technológiát a nyomtatott áramkörök terén, hanem hogy a fejlesztők minél előbb létrehozhassák és kipróbálhassák a prototípusokat.

Szeretnének egy olyan portált is létrehozni a termékhez, melyről bárki letölthet terveket és kinyomtathatja a kívánt elektronikai cikk belsejét, különösebb hozzáértés nélkül. Az áramközhöz kapcsolódó paneleket vezetőképes ragasztóval rögzítik, melyet a termékkel és a speciális tintával együtt forgalmaznának. Ezek utántöltése saját honlapjukról később elérhető lesz, az adott cikk megrendelésével. A csapat tagjai a NYU Polytechnic Engineering iskolában találtak egymásra, és közös munka eredményeként született meg a remek koncepció.



Szólj hozzá!

További 3DPrint

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés