Connect with us

Hirdetés

technokrata

Összenyomta az iPad Pro-t az Apple

Tablet

Összenyomta az iPad Pro-t az Apple

Itt a 9,7 colos iPad Pro.

A várakozásoknak megfelelően az Apple ma este leleplezte legújabb táblagépét. Az egyszerűen csak iPad Pro-nak nevezett újdonság az iPad Air 2 utódjának tekinthető. A 9,7 colos, az Air 2-nél 40%-kal kevésbé tükrőzdő és 25%-kal világosabb Retina megjelenítővel érkező táblagép képernyője megkapta a TrueTone technológiát, azaz a panel a környezetnek megfelelően alakítja a színeket. Ezen túl az újdonság a “hagyományos” iPad Pro hardverét örökli. Azaz a burkolta alatt egy négymagos, A9X processzort és 4 GB RAM-ot találunk.

iPadPro10-SmartKeyboard_PR-PRINT

Az új iPad megkapta a 12,9 colos Pro-ban debütált Smart Connector csatlakozót is, így különböző kiegészítők csatlakozására is lehetőség nyílik. A port lényege, hogy a rácsatlakoztatott eszközt árammal is ellátja, illetve a kommunikáció is ezen keresztül történik, így a Lightning csatlakozó szabad marad, illetve a Bluetooth folyamatos bekapcsolására sincs szükség. Ennek fényében nem meglepő, hogy nem maradt ki az Apple Penci támogatása sem, így az általunk is tesztelt kiegészítő használatárra is lehetőség nyílik.

iPadPro10-Lineup_PR-PRINT

Az 599 dolláros áron érkező, rozéarany színben is megvásárolható iPad Pro egy valamiben meg is előzi a 12,9 colos kiadást, hiszen a 8 megapixeles kamera helyett egy 12 megapixeles, 4K videó felvételére képes, dupla LED villanóval ellátott egység teljesít szolgálatot a készülékben. Érdekesség, hogy az iPhone 6 és 6S-hez hasonlóan ennek a modellnek is kilóg kissé a kamerája a hátlapból. A   a szelfizőkre is gondoltak a fejlesztés során, hiszen az 5 megapixeles FaceTime HD kamera mellé a képernyőt felvillantó “vaku” a TrueTone is beépítésre került.

iPadPro-SmartKeyboard-iWork-Splitview_PR-PRINT

Az Apple egyébként a bemutató során különösen büszke volt az új, négy hangszóróval érkező iPad Pro-ra, hiszen a flméréseik szerint a 9,7 colos kategória a legnépszerűbb az iPad családban, bemutatása óta már több mint 200 milliót adtak el belőle. Az biztos, hogy az új, erősebb hardver rengeteg felhasználót késztet majd vásárlásra. A kaliforniai gyártó szerint jelenleg 600 millió, 5 évnél idősebb PC van az Egyesült Államokban, a céljuk pedig az, hogy ezeknek egy részét már iPad-re váltsák át. Nekik jó hír, hogy 749 dolláros áron 128 GB-os tárhellyel, illetve 899 dolláros áron 256 GB-os háttértárral is megvásárolható lesz az új táblagép március 31-től.

 



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés