Connect with us
Hirdetés

technokrata

Elsők lettek a PROGmasters diákjai az Ericsson Programozó Bajnokságon

ericsson

Verseny

Elsők lettek a PROGmasters diákjai az Ericsson Programozó Bajnokságon

Elsők lettek a PROGmasters diákjai az Ericsson Programozó Bajnokságon

A napokban ért véget a 2020-ban 10. alkalommal megrendezett Ericsson Programozó Bajnokság, amelyben idén 198 csapat közel hatszáz versenyzője mérhette össze szakmai tudását.

A versenyt a szervező többek között tapasztalt szenior programozók számára hirdette meg. A verseny feltételei szerint a 10. Ericsson Programozó Bajnokság döntőbe jutott résztvevői egyúttal az Ericsson K+F Központ szakmai felvételi tesztjét is teljesítették.

Az idei bajnokság résztvevőit egy igen aktuális és izgalmas szakmai kihívás elé állították a szervezők: a versenyzőknek a GAIA fiktív világában megjelenő vírus elleni – korlátozott mennyiségben elérhető – vakcina leghatékonyabb elosztását kellett biztosítaniuk egy mesterséges intelligencia alapú megoldással. Az indulóknak a versenyen egy sok számítást elvégző algoritmust kellett leprogramozniuk úgy, hogy a program minden játékkörben két másodpercen belül válaszoljon.

A Cloudberries csapatban a PROGmasters full-stack fejlesztő képzésének egy korábbi diákja, a Stratis Kft-nél már medior fejlesztőként dolgozó Bámer Teodóra, valamint a PROGmasters egy jelenlegi hallgatója, Péterfalvi Ferenc indult harmadik társukkal, Tajti Virággal.

„Partnercégeink visszajelzéseiből eddig is tudtuk, hogy végzettjeink felveszik a versenyt a tapasztalt programozókkal, ám újabb hatalmas elismerés és nagy büszkeség számunkra, hogy a 10. Ericsson Programozó Bajnokságot a Cloudberries nyerte, hiszen ezen a rangos szakmai versenyen számos szenior szoftverfejlesztőkből álló csapat is elindult”

– mondja Filep Szabolcs, a PROGmasters alapítója és vezetője.

További Verseny

  • országos országos

    Verseny

    Startol az Országos IT Megmérettetés

    Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az országos informatikai verseny, ahol 21+1 kategóriában van lehetőségük megmérettetni magukat a...

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés