Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már elérhető az energiaválság kezelését célzó fejlesztői verseny részletes kiírása

verseny

Verseny

Már elérhető az energiaválság kezelését célzó fejlesztői verseny részletes kiírása

Már elérhető az energiaválság kezelését célzó fejlesztői verseny részletes kiírása

Nagyobb sebességre kapcsol a Yettel 5 millió forint összdíjazású versenye

Európa rég nem látott energiahiánnyal néz szembe, miközben az infláció világszinten is rekordokat dönt.

Magyarországon a háztartások költségvetése, illetve a kis- és középvállalkozások működése mellett a városi közlekedést is alapjaiban rázhatják meg ennek következményei. A komoly kihívásokra pedig korábban még sosem látott technológiai megoldások adhatnak választ. Ezek megtalálására és kidolgozására ösztönzi Magyarország legtehetségesebb szakembereit a Yettel 5 millió forint összdíjazású hackathonja.

Az ötletembereknek, startupoknak, fejlesztőcsapatoknak, programozó szakembereknek kiírt, ’Hack it your way’ névre keresztelt kétfordulós pályázaton három témakört célozhatnak a nevezők: a háztartások kiadásainak okoseszközökkel való csökkentése, a kis- és középvállalkozások hatékonyabb működésének elősegítése és a városi közlekedés környezetbarát, energiahatékonyabb újragondolása szerepel a kihívások között. A 5 millió forint (12 500 euró) összdíjazású verseny nyerteseinek legígéretesebb ötletei lokális szinten is hozzájárulhatnak a válság kezeléséhez. A szeptemberben meghirdetett verseny problémafelvetéseinek részletes leírása a mai nappal vált elérhetővé a verseny weboldalán.

„A Yettelnél elkötelezettek vagyunk abban, hogy összekapcsoljuk az embereket, digitalizáljuk és támogassuk a helyben működő vállalatokat, miközben az új generáció ötleteire is összpontosítunk, hogy innovatív és jövőálló megoldásokat hozzunk létre közös erővel. Mi ehhez szaktudásunkat, megbízható mobilhálózatunkat adjuk és a ’Hack it your way’ révén platformot is biztosítunk ennek megvalósulásához.”

– mondta Mohamed ElSayad, a Yettel Magyarország kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A verseny tehát a legkiválóbb magyar agyakat szeretné összehozni, hogy együtt oldják meg azokat a problémákat, amelyekkel a közösség, a társadalom vagy akár a világ többi részén élők általában szembesülnek. A rendezvény összekapcsolódik a Yettel éves üzleti találkozójával, ahol a döntős csapatok és a hazai vállalkozások, vállalatok vezetői megvitathatják a technológia jelenlegi és jövőbeli trendjeit, teret adva az ötleteknek a potenciális növekedéshez.

Mától elérhető a részletes témakiírás

A versenyre már szeptember végétől jelentkezhettek csapatok, a három, választható problémafelvetés részletes ismertetése viszont október 11-től érhető el. Mostantól, már a problémafelvetések részletes ismeretének birtokában, 2022. október 30-ig lehet jelentkezni és egyben benyújtani az első körös ötleteket. A Yettel által delegált zsűri az első, online forduló továbbjutóit, témakörönként 4 csapatot november 8-ig hirdeti ki. Ezt november 9-10-én egy 24 órás maratoni ötletfejlesztés és programozás követ, aminek zárásaként mutathatják be kidolgozott megoldásaikat a versenyzők, és a zsűri kihirdeti a végső nyerteseket. Minden témakör nyertese 1 millió forintot (2 500 eurót), az abszolút győztes pedig további 1,8 millió forintot (4 500 eurót) vihet haza, a közönségdíjas megoldás jutalma 200 000 forint (500 eurót).

A verseny részletei és a regisztráció a https://yettel.hu/hackathon oldalon érhető el.

További Verseny

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés