Connect with us

technokrata

Teszt: Samsung Galaxy S4 – nem az, aminek látszik

Mobil tesztek

Teszt: Samsung Galaxy S4 – nem az, aminek látszik

Az első kérdésünk: “Ez meg mi?” Nem a szemünk csal meg és tényleg egy Qualcomm processzoros Samsungot akarnak elsütni nekünk, mint csúcskészüléket. A tesztből kiderül, hogy miért is hiba ez…

Azzal kezdeném, hogy nagyon csalódott vagyok! Nagyon vártam már az S IV-est és szinte repestem az örömtől, amikor a főszerkesztőnktől megkaptam az e-mailt: esetleg bemehetnék érte, ha érdekel. NANÁ, hogy érdekelt és otthagyva csapot-papot átverekedtem magamat a városon. Az örömöm egészen addig tartott, amíg az első tesztszoftvert fel nem tettem a készülékre és ki nem derült, hogy NEM az Octa, azaz nyolcmagos változat érkezett meg a szerkesztőségünkbe, hanem a 9505-ös sorozatszámú, amely Qualcomm Snapdragon 600-zal próbálja elcsavarni a vásárlók fejét. Csalódottságomban egy majdnem 2000 karakteres dörgedelmet ütöttem be elsőre, beleadva minden elkeseredettségemet. Aztán lehiggadtam és győzött a kíváncsiság és a profizmus. A dörgedelmet szépen visszatöröltem és nagy levegőt véve, újra nekiálltam megírni a tesztet.

DSC07931_resize

Nekünk, tech-újságíróknak ugyanis gyakran kell olyan készülékekkel foglalkoznunk, amelyek – nincs rá jobb kifejezés – számunkra a legnagyobb jóindulattal is érdektelenek. Amelyek nem mozgatnak meg minket, amelyekre nem vagyunk kíváncsiak. Ilyenkor nincs szenvedély és az ember azt mondja magában, hogy “ez is egy munka” és nekiáll. Én magam ráadásul büszke vagyok arra, hogy szenvedéllyel viseltetek a kütyük iránt és amit szeretek, azt teljes hévvel szeretem, amit utálok, azt meg zsigerből utálom. Nem vagyok objektív, de ez tudatos. A látásmódomat meghatározzák korábbi tapasztalataim és nem tudom kivonni az egyenletből magamat. Nem is akarom. Most sem fog a kedves olvasó száraz adatokkal találkozni. Aki azokra kíváncsi, ezer helyen megtalálja a specifikációt. A hosszas bevezető után következzék most egy nem minden szenvedélytől mentes teszt egy (számomra) leginkább unalmas, átlagos készülékről!

DSC07943_resize

Annyit azért ide kell biggyesszek az elejére, hogy Samsung-fan létemre miért csalódás nekem ez a cucc. Azért csalódás, mert a Samsung okostelefonokban PONT a Samsung processzort szeretem (szeretjük) a legjobban. Védjenek meg azok a barátaim a támadásoktól, akik velem hasonló beállítottság miatt sikítva menekülnek mindentől, ami nem Samsung Exynos! Ugye ők értik, miről beszélek? Az első kérdésem, hogy KINEK gyártotta ezt a Qualcomm processzoros változatot a Samsung? Mert nekünk nem, az biztos. Mi, samsungosok ugyanis nagy ívben fogjuk kerülni. Eszünk ágában nincs lecserélni sem az S III-ast, sem a Note-ok akármelyikét erre. Megkockáztatom, hogy még az S II-essel rendelkezők sem ruháznak be majd erre. Akkor kiknek? Akik nem ismerik még a Samsung termékeket? Ők meg nem fognak 200 ezrest kiadni egy ismeretlen telefonért olyan alapon, hogy “láttuk a reklámban”. Akik meg nem Samsungosok voltak, hanem mondjuk HTC-ztek, vagy LG-ztek, azok meg főleg nem fognak megvenni egy telefont 50 ezressel drágábban, mint a konkurencia hasonló tudású termékei. Röviden tehát szerintem a Qualcomm S IV bukta lesz. Az első nagy bukta a Samsung Android telefonjai sorában. A tesztben leírom azt is, hogy miért.

DSC07940_resize

A telefon egyelőre DFD, azaz dolog fehér dobozban. Nem tudjuk, milyen lesz majd a gyári doboz, de hallottunk már róla, hogy bezöldül, azaz csupa újrahasznosított papírból készül majd. De nem ez érdekel minket leginkább, hanem az, hogy rá lesz-e írva valahová, hogy ez NEM az, amit a bemutatókon megmutattak. Hogy ez egy MÁSIK, ami kinézetre ugyanolyan, a belseje meg más. Vagy csupán annyi lesz a dobozon, hogy S IV és aki mellényúl, az így járt? Nagyon remélem, hogy nem! És azt is nagyon remélem, hogy a Samsung Magyarország csak előzetes tesztre adta ezt a modellt oda nekünk (más újságíró barátaimnál is ez a változat járt, nem az Octa), és azt meg végképp remélem, hogy Magyarországra az IGAZIT szánják és nem szúrják ki a szemünket ezzel. Addig is, néhány dolgot ezen a készüléken is meg lehet már nézni, így lehet ez is egy élmény. Azért nagyon szeretnénk kipróbálni majd az Octa változatot is!

DSC07933_resize

A készülék szép. Hozzánk egy fehér érkezett, én meg alapból viszolygok a fehér cuccoktól, de ez még nekem is tetszik. Talán azért, mert a fehér sáv – amely nem is fehér ám – az előlapon nem túl nagy mértékben jelenik meg. A képernyőt sikerült úgy illeszteni az előlapba, hogy majdnem kitölti azt. Alul egy egészen vékonyka csík marat el a gomboknak, amelyekben szintén nincs nagy változás az elődökhöz képest, ugyanis a home gomb fizikai – tényleg meg kell nyomni – míg a menü és a vissza gombok érintősek. Talán annyi zavar csak, hogy a fehér előlapon átvilágít ezen két gomb háttérvilágítása, így nem olyan szép, határozott a körvonaluk, mint egy sötét hátlap esetében. A képernyő feletti rész sem túl széles és itt már jól látszik, hogy a fehér nem is teljesen fehér, hanem négyzetrácsozva van szürkével. A hátlap is ilyen, ami kifejezetten szép és exkluzív. De az igazi szépséget mégis talán az oldallap adja, mert ez egy krómozott keret. Szépen tagolja a készüléket, határozottan igényes külsőt ad neki. Mintha valahol láttam volna már ilyet, de azt majd eldöntik a bíróságok, hogy kiről is koppintották ezt a kialakítást.

DSC07934_resize

Még a külsőről annyit, hogy kicsit szögletesebb lett a telefon, mint az eddigi Samsung okostelefonok. És laposabb is. Annyira lapos, hogy ha egy szóval kellene jellemezzem, akkor ezt a szót választanám. A laposság pedig azért jó, mert nem dudorodik és hiába óriási a képernyő, mégis kényelmesen hordható zsebben. Az oldalán elhelyezett hangerő gombok és a bekapcsoló gomb is hozzáidomulnak ehhez a lapos dizájnhoz, de ennek ellenére jól kitapinthatóak. Az oldallapon számos lyuk található, az S IV ugyanis tele van szenzorokkal. A szenzorokon kívül a szabványos microUSB aljzatnak és a szintén szabványos 3,5-es jack aljzatnak örülünk. Első ránézésre tehát azt mondhatjuk hogy az S IV-es szép. Méltó az elődökhöz és kevésbé műanyag hatású, mint akár az S III, vagy a Note és Note II. Több kütyübolondnak is megmutattam, nekik is tetszett.

DSC07936_resize

Üzemeljük be és kapcsoljuk be! Mivel Samsung készülékről költöztem rá, minden további nélkül átjött az összes szoftverem, sőt a beállítások is. A döbbenet az, hogy a wifi jelszavaimat is átmentette, így nem kellett sem odahaza, sem máshol újra jelszavakért kunyerbálni. Ilyen élményem még nem volt, pedig eddig is Samsungról költöztem Samsungra (S-SII-Note-NoteII). Mások mesélték, hogy létezik ilyen, de nekem eddig még nem volt meg az élmény. Pedig ez nagyon kényelmes dolog. Talán egyszer még az is előfordulhat, hogy sikerül egy játékot végigjátszanom, mert a gyakori készülékváltások miatt ilyen soha nem volt még. És egyébként azt nem nagyon értem, hogy ez miért nem alap a Google rendszeren belül. Azaz miért nem magától értetődő, hogy ha a szoftvereimet menti és visszatelepíti a Google, akkor a szoftverekben lévő beállításokat miért nem? Túl nagyok az igényeim? Na mindegy, lépjünk tovább, hiszen már az is nagy szó, hogy nem kell egyenként megint összevadászni minden szoftvert.

DSC07944_resize

Már az első bekapcsolásnál, a képernyő feloldásánál látjuk, hogy az operációs rendszer is más lett. Android 4.2.2 fut – helyesebben kocog – a készüléken, XXUAMDD az alapsáv verziója. Jártam már úgy Samsung telefonnal (Note II), hogy a vásárlást követően 2 nappal jött is rá frissítés, így az első dolog az volt, hogy az S IV-nél is rákerestem erre. Nincs frissítés, a készüléken lévő szoftverrel kell beérnünk. Ez azért szomorú, mert sajnos messze nem tökéletes és még a Note II-höz képest is visszalépés. Erről később még írok, de előzetesen annyit, hogy általánosak az akadozások, belassulások, fagyogatások. Kár.

DSC07939_resize

Már a képernyő feloldásánál gyanús lesz valami, mert egy csúcstelefontól nem viseljük el azt, hogy tétovázzon. Az S IV már itt tétovázik, azaz már egy ilyen egyszerű feladattal nehezen boldogul. Rém idegesítő az a másfél-két másodperc, ami eltelik az ujjunk végigsimítása és a képernyő feloldása között. A Note II-nél nincs (de az S III-nál sincs) ilyen. Aki azért vesz csúcstelefont, mert szereti, ha a telefon tudja vele tartani a lépést, az már itt csalódik a készülékben. Minden feloldásnál két másodperc, az egy nap 5 perc. Ennyit lopnak el tőlünk sutyiban. És ez még csak a képernyő feloldása húzással. Minta esetén ehhez hozzájön még fél másodperc. Sok dolog van tehát, amit megbocsátunk egy telefonnak, de ezt nem. Legalábbis én nem. Még akkor sem, ha a tesztszoftverek szerint nagyon erősnek kellene lennie. Lehet, hogy a számok óriásiak, de az élmény nem az.

Screenshot_2013-04-15-14-45-47

A telefonon a Samsung által fejlesztett TouchWiz fogad minket. Sok energiát öltek bele ebbe a keretszoftverbe és tényleg sokat is fejlődött az első változat óta, de ez is egy olyan dolog, amit a rutinos felhasználó az első percben lecserél a saját, jól megszokott felületére. Esetemben meghagytam és kín-szenvedés volt az SPB helyett ezt megszokni. Pedig nem rossz ám, csak más. Sok mindent tud, de nem eleget. Ki tudom például tenni a gyakran hívott családtagjaimat valamelyik képernyőre, viszont nem tudom a méretet változtatni és nem tudok hozzájuk elsődleges funkciót rendelni. Így minden egyes rábökésnél még egy újabb bökés az, hogy hívni, sms-ezni vagy videóhívni akarom-e azt az illetőt. Na, például már ezért lecserélem azonnal az SPB-re a saját telefonon. Itt meg szenvedek.

Screenshot_2013-04-22-21-06-44

Persze számos, gyárilag telepített widget szolgálja a kényelmünket és ígéretes, hogy a Samsung igyekszik rászoktatni minket új dolgokra. Még az is lehet, hogy hosszútávon az ember kipróbálja a Sztorialbumot, vagy a Gyaloglótársat, esetleg a Samsung Hub-ot, de azt is itt jelezném, hogy akinek ilyesmikre van igénye, az sokkal jobbakat találhat a Play Áruházban, többségüket ingyen. Azok gyártótól függetlenül tudják mindazt, amit a Samsung által kínáltak csak Samsung készülékeken tudnak. Nem mellesleg a szintén ingyenes Beautiful Weather szebb és egyben óra-naptár-időjárás, így a Samsung által kapott időjárás widgetet is elsőként cseréljük erre, vagy egy másikra a több tízezerből. Így aztán összegezve azt mondom, hogy a Samsung által fejlesztett, csillivilli felület az összes hozzá kapcsolódó kiegészítővel csak felesleges erő- és időpocsékolás. Gyúrtak volna inkább az operációs rendszer zökkenőmentes működésére, mert abban is van számos kihívás.

Screenshot_2013-04-22-21-07-51

Nem gondolok én nagy dolgokra, csak például olyasmire, hogy a Galéria ne 10 másodperces várakozás, fekete képernyőt bámulás után nyíljon meg. Merthogy annyi alatt nyílik. Ha az embernek vannak fényképei szép számmal, akkor hosszú másodperceket tölt el minden egyes alkalommal, mire a galériában megjelennek az albumok. Ha ez megvan, akkor egy képre koppintva vagy nem történik semmi, vagy csak újabb másodpercek után. Ha egy képet végre meg tudunk nézni (se nem időrend, se nem név, se semmilyen logika nincs ugyanis abban a sorrendben, ahogy felbukkannak), akkor még mindig ott a következő bosszankodás, mert a képeket nézegetve NEM tűnik el sem a menü felül, sem a képlista (lapozó) alul. Így a képeinket NEM tudjuk teljes képernyőn nézni és lapozgatni. Ez azért idegesítő, mert az előző modelleken egy koppintásra eltakarodott az összes zavaró dolog és tudtuk a képeinket mutogatni, belenagyítani, lapozgatni. Itt mindaddig ez nem lehetséges, amíg a szerkesztésbe bele nem megyünk, abban meg sajnos nem lehet lapozgatni. Úgyhogy a jól megszokott képnézegetés-képmutogatás ezzel agyon is van verve. Kár, mert szerettem…

Screenshot_2013-04-22-21-17-32

Ha már fényképek: én magam már szinte teljesen leszoktam a fényképezőgépek használatáról, mert a telefonjaim már S II óta hasonló minőségben készítenek képeket, mint egy kompakt fényképezőgép. Így aztán nem cipelek magammal semmit, ha valamit le akarok fényképezni, akkor ott van a telefon. A mindennapi élet eseményeinek megörökítésére tökéletes. Volt. Ugyanis az S IV-nél ebbe is sikerült belerondítani. Kedvenc módszerem ugyanis, hogy a telefont magamtól eltartva, magunkat és a hátteret szoktam fotózni. Múltidő, ugyanis úgy elhangolták a lencsét a telefonban, hogy ha 2 méteres kezem lenne, akkor tudnám csak magunkat lefotózni. Először azt hittem, én vagyok béna, de miután a huszadik fotó sem sikerült, rá kellett jöjjek, hogy itt bizony a fókusz értékekkel van a gond. Hiába 13 megapixeles tehát a kamera, ebben például visszalépés. A normál fotózásnál ez úgy jelentkezik, hogy nem elég széles a látószöge, azaz ha azt szeretnénk lefényképezni, amit látunk, hátrébb kell lépjünk. Kezünkben tartott dolgokat sem egyszerű vele fényképezni, még ha cukik, akkor sem.

20130416_210255_resize

Egyébként a fényképezőgép és az általa készített fotók nem rosszak. Amikor a Galaxy Camerát tesztelte Koci barátom és láttam nála, már akkor gondoltam, hogy a Samsung az előre beállított üzemmódokat majd a telefonokban lévő fényképezőgépeknél is így fogja átalakítani. A lényeg annyi, hogy nem a menüben kell nyomkodni, hanem jobb oldalon, van egy “Üzemmód” érintőgomb, amit megérintve egy körhinta jelenik meg, amelyet az ujjunkkal görgetve hamar megtaláljuk a nekünk megfelelő üzemmódot. Ez így nagyon gyors, nagyon kényelmes. Sokat javult a panorámafotó készítés azzal, hogy nem 8 fotó összerakásából készül a panorámakép, hanem lassan, de folyamatosan mozgatva, kvázi egy videóból alakítja át a képkockákat panorámafotóvá. Ha túl gyorsan forgunk, ránk is szól. Az elkészült fotók szinte 360 fokos panorámát is be tudnak fogni, mindezzel nagyon jó szélesített képeket készíthetünk. Igaz, a képméret lesz 9-10 MB a végére.

20130421_123719_resize

Új funkció a Dráma fotózás, amelynek az a lényege, hogy egy gyorsan mozgó témáról több képet is készít a gép, majd egy fotóvá fűzi össze. Jól hangzik, de vagy én vagyok béna, vagy a funkció korlátozott, mindenesetre az összes próbálkozásomra azt írta ki, hogy álljak olyan messze, hogy a téma kisebb helyet takarjon ki a képből. Ezt majd mindenki magyarázza el a gyerekének, akit huszadszor ugrajtunk bele a medencébe egy drámai fotó kedvéért. Röviden tehát a fényképezőgép funkciói jól hangzanak, de kihasználni azokat nem tudjuk. Az viszont tény, hogy alapból jó fényképeket csinál, még vaku nélkül is, rossz fényviszonyok esetén is.

20130420_185835_resize

Videózás terén majdnem elégedett vagyok, de nem maradéktalanul. Nagy örömömre szolgál, hogy a készülékhez jó a Note II és az SIII MHL kábele, azaz nem kell másikat vennünk (mint Note-ról Note II-re, vagy S II-ről S III-ra váltásnál kellett). Így aztán a készüléken lévő videókat (és a képernyő tartalmát is) simán le tudjuk játszani egy HDMI kábelen keresztül akármilyen lapostévén. A bajom mindössze annyi, hogy a telefonon lejátszva a videót NEM TŰNIK EL a vezérlőpult, azaz NEM lehet teljes képernyőn nézni a filmet. Hiába tapogatjuk a képernyőt, a lejátszó kezelőgombjai ott maradnak. Nagyon idegesítő ez és így használhatatlan. Egy idő után rájöttem arra, hogy ha videózás közben álló helyzetbe fordítom a telefont, majd vissza, akkor eltűnik az idegesítő sáv. De csak addig, amíg véletlenül hozzá nem érek a képernyőhöz. Ekkor újabb forgatás és ez így megy az egész film alatt. Idegesítő nagyon.

Screenshot_2013-04-22-21-33-06

Maradva a videólejátszásnál, újabb csalódás számomra, hogy a telefon a DivX filmeket alapból, saját videólejátszójával nem játssza maradéktalanul. Minden Samsung tudja ezt. Mármint a Samsung Samsungok. Ezek szerint a Qualcomm Samsungok meg nem. Egyes videóknál csak hang van, kép nincs. Más videóknál akad a kép és csúszik a hang. Évek óta teszteljük a telefonokat egy teszt.avi nevezetű filmrészlettel, amelyet már a Samsung Omnia (lassan 5 éve) is simán játszott. És azóta minden eddigi Samsung telefonom. Ez meg nem. A hang 3 másodpercet késik a képhez képest és a kép törik. Engem pedig idegesít az ilyen. Érdekes (bár nem meglepő), hogy az mkv fájlok meg mennek szépen. Azok ugyanis mpeg kódolással készülnek. Csak azokkal meg az a baj, hogy ebben a konténerben általában akkora filmméretekkel találkozunk, amelyek meg nem mennek fel az SD kártyára egyben. Sakk-matt. Így csalódás nekem a telefon videólejátszó képessége és nem néznék vele filmet.

Screenshot_2013-04-22-21-34-34

Miután jó pár csalódáson túl vagyunk, jöjjön a napos oldal. A mobilinternet ugyanis nagyon szépen és gyorsan megy az S IV-en. Igaz, hogy a magyar szolgáltatóknál aki LTE sebességre vágyik okostelefonon, az a gatyáját ott fogja hagyni, de a lehetőség akkor is adott. És itt jegyzem meg, hogy a Note II-nél tapasztalható 3G és HSDPA váltogatás ennél a készüléknél nincs. Amott az a jelenség, hogy egy nagyobb adatmennyiség letöltésekor a az állapotsorban váltogat a két ikon, de a letöltés nem indul el. Így nincs sem YouTube-ozás, sem otthoni szerver böngészése, esetleg hazakukkantás az IP-kamerára. Itt viszont szépen töltődnek a YouTube videók, döcögés nélkül áramlik az adat LTE sebesség nélkül is. Hogy milyen lenne az LTE azt meg akkor tudnám kipróbálni, ha lennék annyira bohó, hogy 2-3 GB havi adatmennyiségért megkössek egy 17 vagy egy 21 ezres, beszédet is tartalmazó csomagot a T-nél. Azt meg nem fogok. Úgyhogy teszt ide, LTE oda, bizony én nem próbáltam ki az S IV-es LTE képességeit és ezzel egyébként ugyanígy lesz a hozzám hasonlók nagy többsége. Akkor meg minek? Na, de erről nem a Samsung tehet, az meg nem feladatom kideríteni, hogy akkor meg ki. Csak jelzem, hogy semmit nem ér a Ferrari, ha 20000 forint egy liter benzin.

DSC07947_resize

Számos kényelmi funkció fogad minket a böngészésnél is, de csak a beépített böngészővel. Ilyen például az intelligens görgetés, amelynél figyeli a szemünk és a képernyő helyzetét és a weboldalt aszerint görgeti, hogy a fejünket a képernyőhöz, vagy a képernyőt a fejünkhöz képest hogyan billentjük. Ha működne, nagyon jó dolog lenne ez. De sajnos csak immel-ámmal működik így pár percnyi próbálgatás után feladjuk. Annál is inkább, mert ha kicsit is belenagyítunk a képbe, már nem működik, nagyítás nélkül meg nem látjuk a weboldalak nagy részét. Főleg nem a fullHD kijelzőn, ami van az S IV-nek.

DSC07949_resize

A kijelző egyébként gyönyörű és ekkora méretben a fullHD felbontás olyan pixelsűrűséget eredményez, amit eddig Samsung telefonnál nem láthattunk. 440,58 PPI ez, ami barokkos túlzás. Arra mindenesetre jó, hogy a Samsung elmondhassa, neki is van ilyen készüléke. Amit mi ebből érzünk, az a melegedés és a gyors merülés. A telefon egy napot kibír egy töltéssel, de csak akkor, ha nem nagyon nyaggatjuk. Ha kemény nyúzásnak tesszük ki és sokat böngészünk, esetleg némi videót is megnézünk, akkor délután négykor kinyiffan az akkumulátor. Szerencsére szabványos a töltőcsatlakozó, de mindenképpen vigyünk is magunkkal kábelt, mert kelleni fog. Az akkumulátor 2600 mAh-ás, nagyobbat venni nem tudunk (utángyártottat semmiképpen), mert benne van az NFC (érintéses kommunikációra szolgáló) csip és nem a hátlapon, mint a Note II-nél például.

DSC07953_resize

És a végére a Qualcomm processzorról pár szót. Ez az eddig elkészített legjobb Qualcomm csipszett, nem vitás. Mindent lealáz, minden benchmark teszten. Csak mondjuk az ugyanilyen csippel szerelt HTC One-t nem, amely készülék veri a Samsung Galaxy S IV-et. És olcsóbb és nem műanyag, hanem alumínium (rövidesen teszt róla is). Akkor végülis a kütyübolond miért is venné meg az S IV-et ugyanolyan csippel, 50 ezressel többért? Márkahűségből? A Samsung iránt hű vevők (köztük én is) meg fogják találni a módját annak, hogy csakazértis nyolcmagos készülékhez jussanak. Akik egy erős gépre vágynak és értenek a témához és nem zavarja őket a Qualcomm csipszett, azoknak ott a HTC One, olcsóbban. Akkor ki is fog Samsung Galaxy S IV-est vásárolni? A válasz sejthető: néhány balek. Olyanok, akiknek mindegy, csak drága legyen. És ha a Samsung ezekre a vevőkre épít, az rossz irány. Szerintem legalábbis.

Screenshot_2013-04-22-21-43-35

Kiknek és minek? Nos, ezt a változatot jó szívvel senkinek nem ajánlom! Ha jó Samsungot akarunk, akkor vegyünk egy Galaxy S III-ast jóval olcsóbban, ha nagy képernyőt akarunk, akkor egy Samsung Galaxy Note II-est szintén jóval olcsóbban! Ha pedig ezt a processzort akarjuk, akkor vegyünk egy HTC One-t, szintén jóval olcsóbban! Akiknek ajánlanám megvételre (kiszúrásból), azok meg nem olvasnak minket (meg semmilyen más tech oldalt sem). Arra azért jó az s IV, hogy azt megtudjuk, hogyan NEM szabad csúcskészüléket készíteni 2013-ban. Én magam annyit tudtam meg, hogy ez nekem nem kellene, ha ingyen dobnák utánam sem. Felüdülés lesz visszaköltözni a Note II-re. És ez mindent elmond.Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

Samsung Galaxy S4

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Gyönyörű dizájn, kitűnő képernyő, erős hardver
 
  Kontra:  
  - Magas ár, gyenge akkumulátor
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 5"
  • kijelző felbontása: 1080x1920"
  • kijelző típusa: Super AMOLED"
  • eszköz mérete: 136,6 x 69,8 x 7,9 mm
  • tömeg: 130 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Qualcomm Snapdragon 600
  • memória: 2048 MB
  • háttértár: 16 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: microUSB
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 14 Mpix
  • video chat:  
  • video felbontás: fullHD
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM 850, 900, 1800, 1900 MHz; UMTS 50, 900, 1900, 2100 MHz; LTE Cat3 Downlink 100 Mbit/s, LTE Cat3/4 Uplink 50 Mbit/s, HSDPA+ (4G) 42.2 Mbit/s, HSUPA 5.76 Mbit/s, UMTS, EDGE, GPRS
  • WiFi: b/g/n
  • Bluetooth: 4.0
  • GPS: AGPS
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2
  • spec. szoftverek: Samsung
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 2600 mAh
  • tapasztalat: 1 nap
 

ÖSSZEHASONLÍTÁS

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin