Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Alcatel One Touch 810D – Hová tettem a zsebtükrömet?

Mobil tesztek

Teszt: Alcatel One Touch 810D – Hová tettem a zsebtükrömet?

Kicsi, könnyű, a legkisebb női táskában is könnyedén elfér, és segítségével még arról is meggyőződhetünk, hogy még mindig tart-e a sminkünk. Na, mi az? Nem, nem a kistükör a táskámban. Ez bizony az Alcatel új készüléke. Csak és kizárólag csajoknak!

Elvileg a nőket, gyakorlatilag inkább a tinédzser lányokat célozta meg az Alcatel, új cukifonjával, a 850D-vel. Duál sim-es telefonként itt-ott hallani, hogy tökéletes arra, hogy ne kelljen külön céges és magán mobilt magunkkal hordani, de valljuk be – még úgy is, hogy tényleg rendkívül csecse darab, és már-már én is elcsábulok – ez a készülék inkább a gimnazistáknak, nagyon maximum a főiskolásoknak való, hiszen cukisága semmi komolyságot nem kölcsönöz. Ellenben rendkívül édes. Így a duál sim-es megoldás azoknak kedvez, akik az egyik kártyával a szülőkkel, a másikkal pedig a fiújukkal tudnak kedvezményesen cseverészni.

Tükröm-tükröm, avagy a csinos külső

Kagyló külsőnek mondják, szerintünk azonban ez sokkal inkább egy igazi zsebtükörre emlékeztet, ami szinte minden lány táskájában ott lapul. Az enyém ráadásul tényleg nagyon hasonlít rá, színben, alakban, méretben egyaránt. A különbség csak akkor szembetűnő, amikor kinyitjuk a telefont. A készülék 70 x 70 x 16,8 mm-es, amelyhez 93,8 gramm súly társul. Ez teljesen ideális, könnyen hordozható, mindenhol elfér.

A mobil teljes egészében műanyag, felső része lakozott, így a kistükör hasonlat nem is túlzás, hiszen tökéletesen látjuk benne arcunkat, ellenőrizhetjük sminkünket. Viszont ennek hátulütője is van, hiszen elég egyszer a kezünkbe venni, és már is tele van az ujjlenyomatainkkal a fedlap, ami azért nem olyan szép látvány. A minden műanyag koncepciónak köszönhetően pedig nyitásnál-csukásnál, fogásnál adott az a műanyagos recsegés, de azért az összeszerelést szerintem egész szépen megoldották.

A fedlapon helyezték el, annak is a jobb alsó sarkában, a 2 megapixels kamerát, amivel – biztos nem mondok váratlan dolgot – nem életünk legjobb fotóját fogjuk elkészíteni, viszont a Facebook-ra készülő önfotók készítésére tökéletesen alkalmas lehet. Felül egy Alcatel felirat található, amely alatt pedig 11 x 11 fehér LED-mátrixot helyeztek el, amin különböző ikonok figyelmeztetnek a történésekre, például kirajzolódik egy boríték, ha sms-t kapunk, telefonkagyló, ha hívás érkezik, mutatja az időt, sőt mi több, saját mintát is létrehozhatunk. Bár ennek értelmét számomra rejtély övezi, de nyílván a fiatalok azért ezt is ki tudják használni.

Felnyitva a fedlapot egy 320 x 240 pixel felbontású, 2,4”-os, TFT-LCD kijelző, valamint egy QWERTY billentyűzet tárul elénk. Értelemszerűen előbbi felül, utóbbi alul helyezkedik el. A kijelző, amelyet a szintén fényes műanyag felület vesz körül, 256 ezer színű, a billentyűzet pedig 37 gombot tartalmaz, négy sorban elhelyezkedve. Ezek felett pedig két híváskezelő és két vezérlőbillentyű fogja közre a négyirányú kontrollert.  Oldalán körben helyezkedik el a hangerőszabályzó, a microUSB csatlakozó, a fülhallgató-bemenet, valamint egy nyakpántot is rögzíthetünk ezen a területen.

 

A csinos külső egyszerű belsőt takar

Nem nagy meglepetésünkre a telefon használata nem igényel túl nagy hozzáértést, egyszerű, könnyen kezelhető, teljes mértékben átlátható egyedi menürendszere van, amit igazából kár is ragozni, hiszen túl sok érdekességgel nem szolgálhatunk. A főmenüben négy oszlopba helyezték el az ikonokat. Divatos készülék, divatos ikonok: Facebook, mtweet, Opera, E-könyv, Időjárás. Ezeket emelném ki a megszokott üzenet, telefonkönyv ikonok mellett. Belegondolva egyébként, személy szerint én hiányolok valami buta csajos alkalmazást, ha már cukiságról beszélünk, no de úgy tűnik, azért maradtak a standardeknél. Az almenük már egyszerű listákban sorakoznak fel.

Tényleg nagyon egyszerű kezelni, viszont cserébe túl egyediek nem lehetünk, hiszen mindössze három téma közül választhatjuk ki a leginkább hozzánk illőt, de kedvünkre állíthatjuk a háttérképet, és variálhatunk a főképernyőn elhelyezhető parancsikonokon.

A telefonkönyvben 1000 név, (plusz sim-kártyák) három telefonszámmal, e-mail- és lakcímmel tárolható, amelyekhez ugyan egyedi képet és csengőhangot nem társíthatunk, viszont mindegyikhez létrehozhatunk egy egyedi mintát a LED-mátrixban. Lehet találgatni: ha kis szívecske kezd villogni a rózsaszín „kistükrön”, akkor vajon ki hívja a lányzót?

A billentyűzeten is tökéletesen látszik, hogy nőknek készült a telefon, hiszen a férfiak a nagy melák ujjaikkal igencsak megküzdenek a használattal. A számok a baloldalon vannak elhelyezve, amit egyébként egész könnyen meg lehet szokni, viszont magához a teljes billentyű használatához, szövegíráshoz kell némi idő, míg annyira hozzászokik az ember, hogy ne kelljen folyamatosan a betűket javítani. Habár az ilyen billentyűzetet általában hamar megszokom, ezzel azért még bajban vagyok.

A beszélgetések során visszajön az érzés, amikor az idősebbek nyitható tükrével játszottunk telefonálósat kisgyerekként, hiszen tényleg olyan, mintha azokba beszélnénk. Olyan nagyon kényelmesnek nem mondanám ezt a megoldást, valahogy mindig olyan, mintha soha nem jó helyen fognám a készüléket. A kamera két megapixeles, videó rögzítésére is alkalmas. Állíthatjuk a minőséget, a felbontást, a fehéregyensúlyon is állíthatunk, választhatunk néhány effekt közül, de van önkioldó funkciója is.

A kommunikációs eszközök között wifit nem találhatunk, viszont Bluetooth szerencsére van rajta. Anélkül már teljesen elképzelhetetlen is lenne egy mobiltelefon. A telefonba két kártya helyezhető, így egy telefonon fogadhatjuk a hívásokat, viszont míg az egyiken beszélünk, a másikat letiltja a készülék. Ha már a kártyáknál tartunk, a belső memória 50 MB, ami microSD kártyával akár 16 GB-tal is bővíthető, viszont ez nem is olyan egyszerű procedúra, hiszen a kártyát a SIM2 alá kell behelyezni, így nem egy mozdulatról beszélünk. Készenléti idejét tekintve nincs okunk panaszra, hiszen három napig simán használható a telefon egy feltöltéssel. Hivatalosan a beszélgetési idő 8, a készenléti idő 570 óra.

A célnak tökéletesen megfelel

A gimikben is mindig az a legmenőbb, akinek a legjobb cuccai vannak. Ez a telefon kártyafüggetlenül nagyjából 25 ezer forintért megvásárolható az üzletekben, így nem csak a tudásán látszik, hogy nem tartozik a csúcsmodellek közé, viszont külsejével valóban trendik lehetünk anélkül, hogy a legdrágább készüléket mutogatnánk. Ráadásul, a padalatti sms-ezés is könnyedén fog menni a billentyűzetnek köszönhetően. Trendkövető, fiatalos, menőző, vagy csak simán a cukiságokat kedvelő lányoknak is tökéletes választás lehet a készülék, viszont attól óva inteném a szülőket, hogy kérdezés nélkül lepjék meg vele kislányukat, hiszen az Androidmánia közepette, lehet, hogy nem győzedelmeskedik a cukiság a divatos és népszerű alkalmazások felett.



Szólj hozzá!

További Mobil tesztek

Alcatel One Touch 810D

  Megjelenés éve: 2011
  Pro:  
  - cuki
  -
 
  Kontra:  
  - WiFi
  - csak GPRS
  - olyan, mintha a zsebtükörbe beszélnénk
  - könnyen zsírosodik a teteje, így elvész a tükörhatás
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 2.4"
  • kijelző felbontása: 320x240"
  • kijelző típusa: TFT"
  • eszköz mérete: 70 x 70 x 16.8 mm
  • tömeg: 94 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: 208 MHz
  • memória: 0 MB
  • háttértár: 0 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSD
  • portok: microUSB v2.0, Bluetooth
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 2 MP
  • video chat:  
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
  • WiFi:
  • Bluetooth:
  • GPS: 2.1 A2DP
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer:
  • spec. szoftverek: előre telepített social network alkalmazások
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 600 óra
  • tapasztalat: 3 nap
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés