Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egymilliárd forintos árbevétel felett az OKI Magyarország

Nincs kategorizálva

Egymilliárd forintos árbevétel felett az OKI Magyarország

Egyre több fogy a piacvezető nyomtatókból.

Az OKI Systems (Magyarország) Kft. a mai napon közzétette a társaság 2013-as pénzügyi évre vonatkozó, nem auditált gazdasági eredményeit. Az OKI Europe leányvállalata 42 százalékos árbevétel-növekedést ért el, ami a piaci növekedés kétszeresét is meghaladja. A siker okai között szerepel a fehér toneres készülékek bevezetése, valamint a színes nyomtatók és a kellékanyagok eladásainak növelése.

OKI_RED_CMYK

A hazai nyomtatópiac az előző évek mélyrepülése után javuló tendenciákat mutat. Az elmúlt évben is csökkent az eladott készülékek darabszáma, ám mindössze 3,5 százalékkal, így összesen 227 353 nyomtatót értékesítettek 2013-ban a hazai piacon. A piac értéke 74 millió dollárra nőtt, ami 17 százalékos bővülés a tavalyi évhez képest.1 A piaci változások egyértelműen a lézer és LED nyomtatóknak kedveznek a tintasugarassal szemben, hiszen az előbbi készülékek eladásai közel 20 százalékkal növekedtek.

A LED technológia éllovasaként ismert japán OKI hazai leányvállalata tavaly 3262 darab készüléket értékesített, és a 2012-es 17 százalék után 2013-ban újabb 42 százalékkal növelte árbevételét, meghaladva az egymilliárd forintos (nem auditált) eredményt. A növekedés motorját a kellékanyagok értékesítése jelentette: ezen a területen a társaság több mint 50 százalékos bővülést könyvelhetett el.

Élen a fókuszpiacokon

Az OKI által eladott készülékek darabszáma a piaci trendekhez hasonlóan enyhén csökkent, ugyanakkor a színes nyomtatókból a csökkenő tendencia mellett is többet értékesített a cég.  A színes A3-as nyomtatók piacán az élre került az OKI Magyarország az eladott darabszámok alapján, a színes A4-es nyomtatók piacán pedig a harmadik helyet foglalta el. Az árbevétel terén a vállalat egy kivételével minden szegmensben növelte részesedését 2013-ban.

“2012-ben mutattuk be Magyarországon az első fehér toneres készülékünket, amely a hagyományos CMY színek mellett direkt fehér színt is képes nyomtatni. Erre vagyunk a legbüszkébbek a két éve tartó dinamikus növekedésünk mellett, hiszen a technológia igazi sikertörténetté nőtte ki magát. Jelentős érdeklődést tapasztaltunk iránta a tavalyi év során, és bízunk benne, hogy ez így folytatódik” – mondta el Tamás Loránd, az OKI regionális pénzügyi vezetője.

Idei tervek: MPS és grafikai nyomtatók

Az OKI Magyarország a 2014-es pénzügyi évben továbbra is nagy hangsúlyt fektet a színes multifunkciós készülékekre, valamint a grafikai nyomtatókra, köztük az öttoneres és fehér toneres készülékekre. Szintén fontos terület marad a kellékanyagok értékesítése, hiszen továbbra is ebből származik a vállalat árbevételének legnagyobb része, emellett a nyomtatási szolgáltatások terén is újítások várhatók.

“Terveink szerint idén tovább bővítjük Managed Print Services üzletágunkat, hogy magas szintű professzionális, menedzselt nyomtatási szolgáltatásokat kínálhassunk kis- és nagyvállalatoknak egyaránt. Ha az üzleti környezet a várakozásoknak megfelelően alakul, akkor a 2014-es évben további 10-15 százalékos árbevétel-növekedéssel számolunk” – foglalta össze a pénzügyi igazgató.

Piaci igények: funkciógazdag készülékek és nyomtatás mobilról

A pénzügyi eredmények és jövőbeni tervek mellett a piaci trendekhez kapcsolódó tapasztalatait is ismertette a vállalat. Véleményük szerint otthoni nyomtatókat egyre kevésbé használnak az emberek, mivel ezeket szinte teljes egészében kiváltják az okostelefonok és tabletek. A hatékony irodai munkához azonban továbbra is elengedhetetlen a nyomtatás, a másolás és a szkennelés. Egyelőre még csupán a nagyvállalatoknál gyakori jelenség, hogy a napi munkához szükséges készülékeket teljes körű üzemeltetési szerződés keretében veszik igénybe, azonban az OKI szakemberei szerint várhatóan a kis- és középvállalatok körében is egyre népszerűbbé válik ez a megoldás.

„A készülékeknek egyre több funkcióval kell rendelkezniük, hogy felvegyék a versenyt a mobileszközökkel, így nagyobb az érdeklődés a drágább készülékek iránt. Hamarosan alapkövetelmény lesz az is, hogy közvetlenül a mobileszközről lehessen nyomtatni dokumentumokat” – ismertette a piaci trendeket Tamás Loránd.

Az OKI Europe

Az OKI Europe Ltd. globális B2B szervezet az OKI Data Corporation leányvállalataként elkötelezett az üzleti hatékonyság növelését szolgáló, professzionális, nyomtatott irodai kommunikációs termékek, alkalmazások és szolgáltatások mellett.

Az OKI Europe 60 éve szállít élvonalbeli nyomtatási megoldásokat kis- és nagyvállalatok számára egyaránt, jelentős technológiai újításokkal támogatva azok működését. A LED nyomtatásban úttörő OKI nagy felbontást garantáló, környezetbarát készülékeivel az iparág élvonalbeli szerepelője.

A díjnyertes nyomtatók és multifunkciós készülékek széles kínálatán túl az OKI szolgáltatásaival is hozzájárul a vállalati nyomtatás és a dokumentumkezelés optimalizálásához. Az integrált szoftveres technológiákat és eszközöket is tartalmazó portfólió segít a vállalatoknak nyomtatási költségeik kézben tartásában és bizalmas adataik megóvásában akár irodai környezetben, akár mobileszközökön vagy a felhőben.

A vállalat Európa egyik piacvezető nyomtatómárkáját forgalmazza, mind értékben, mind az eladott termékek darabszámát illetően. Az OKI Europe ma körülbelül 1100 főt foglalkoztat 21 gyártási helyszínen és értékesítési irodában az EMEA régió 60 országában.



Szólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés