Connect with us

technokrata

A Xerox az átlátszót választotta a 2020-as év színének

xerox

Kütyük

A Xerox az átlátszót választotta a 2020-as év színének

A Xerox az átlátszót választotta a 2020-as év színének

Színnek nevezhető az átlátszó? Szerintünk igen, és erről vállaljuk a vitát.

A Xerox bejelentette, hogy a 2020-as Év Színének az átlátszót választotta.

Miközben elfogadjuk azokat a vitákat, amelyek arról szólnak, hogy a szín hiánya önmagában színnek nevezhető-e (szerintünk igen), a Xerox az átlátszót választotta a jövő év színenek. Ugyanazt a színt (vagy nem színt) tehát, mint a víz, az ablakok vagy a celofán színe.

Ahogy ezek az átlátszó felületek megmutatják mindazt, ami mögöttük van, a Xerox által kiválasztott Év Színe is jól mutatja, mennyire fontos lesz az új, friss látványok hangsúlyozása a jövőben, és kijelöli azt az utat, ami ezen a területen ránk vár.

„Kiemelhet egy színt, világosíthat egy színt és időnként akár telítettebbé is tehet egy színt”

– mondta az átlátszóról Beatriz Custode, Colour Customisation & Engineering Services, Xerox.

Évszázadok óta neves művészek, Leonardo Da Vincitől kezdve egészen Elisabeth Louise Vigée Le Brunig használtak lakkot átlátszó rétegként remekműveiken, hogy mélységet és textúrát adjanak azoknak, és ragyogóvá varázsolják a fényben. Az átlátszó még a képzőművészetekben kevéssé járatosak számára is más színbe helyezheti a világot. Például a falfestékek is elérhetők különböző fokú ragyogással, lehetővé téve, hogy hasonlóan csillogó, fényvisszaverő hatást érjünk el, akárcsak egy Rembrandt festményen.

A nyomtatás területén a Xerox technológiái, például az iGen® 5 és az Iridesse® nyomdagépek, valamint az új PrimeLink® C9065/C9070 nyomtatók teszik lehetővé az átlátszó tinta használatát, amely ugyanolyan egyszerűen használható, mint a többi szín, beleértve a fémes és fluorszekáló festékeket is.

A következő hetekben megünnepeljük és vitát indítunk az átlátszó szín művészi és techológia hatásairól, valamint arról, hogy színnek tekinthető-e. A vitaindító filmünk a következő linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=o5N2oBzUNqQ.

#Clear2020

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin