Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetes segítség a jobb alváshoz

Nincs kategorizálva

Internetes segítség a jobb alváshoz

Egy, a Sleep című szaklapban megjelent közlemény szerint internet segítségével javíthatóak a kisgyerekek alvási szokásaik.

Így indirekt módon az édesanyák alvása, kedve is javulhat, sőt akár kiegyensúlyozottabbaká is válhatnak. A szülők személyre szabott, egyéni viselkedésen alapuló tanácsokat kaphatnak.

A kisgyerekek és csecsemők alvása jelentősen javult az internet segítségét igénybevevő csoportban. Az éjszakai ébredések száma és ideje több, mint 50 százalékkal csökkent, a folyamatos alvás ideje viszont több mint 2 órával nőtt. A gyerekek gyorsabban elaludtak, és többet is aludtak éjszakánként. Az édesanyák is jobban aludtak ebben a csoportban, kevésbé voltak feszültek, depressziósak, fáradtak, kisebb volt a zűrzavar körülöttük. A kontroll csoportban viszont csak kis mértékben javult az értékek.

„Tudtuk, hogy kis változtatásokkal drámai módon megváltozik a gyerekek éjszakai alvása, mégis meglepődtünk azon, milyen gyorsan értünk el javulást”, magyarázza az első szerző, Dr. Jodi A. Mindell,  a Philadelphiai Gyermekkórház professzora. „Egy hét elteltével a gyerekek és szüleik jobban aludtak, ráadásul a helyzet tovább javult a második hét során”.

A három hétig tartó vizsgálatok során 264 édesanyát és gyermekeiket vizsgálták 6-tól 36 hónapos korukig. Véletlenszerűen két csoportra osztották őket. Az első héten minden család változatlanul él, ám a második és harmadik héten az egyik csoportban személyre szabott tanácsokat követtek. Minden édesanya hetente internetes kérdőíveket töltött ki. Saját otthoni számítógépeiket használták.

Gyerekeikről meg kellett állapítaniuk, hogy „kiváló-jó-illetve rossz alvók-e”-és alvással kapcsolatos tanácsokat kaptak. Lefekvési rituálékat javasoltak, kevésbé gyorsan kellett reagálni az éjszakai ébredésekre és kerülni kellett az éjszakai etetéseket is. Az édesanyák 90 százaléka hasznosnak vélte a javaslatokat, 93 százalékuk a tanácsokat a vizsgálatok után is követte. Az éjszakai rutinnak 3 alapvető pontja volt: fürdetés, masszázs és elcsendesedés (összebújás vagy altatódal éneklése). Egy 2009-es Mindell vizsgálat szerint ez a rutin jelentősen csökkenti az alvási nehézségeket. Jelen vizsgálat szerint mindkét csoportban jelentősen javult az alvás.

Alvási nehézségek a kisgyerekek 20-30 százalékában fordulnak elő. Az internet igen hasznos és könnyenhozzáfárhető segítséget nyújt a probémák leküzdésében. Az interneten a Johnson & Johnson támogatásával a http://www.johnsonsbaby.com/sleep linken ingyen bárki hozzáférhet a programhoz.



Szólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés