Connect with us

Hirdetés

technokrata

Obama a twitteren politizált

Nincs kategorizálva

Obama a twitteren politizált

A Twittert használta Barack Obama amerikai elnök szerdán.

Tette ezt azért, hogy a nagy nyilvánosság előtt megvédje a költségvetési deficit csökkentését célzó stratégiáját, s orrára koppintson az elképzeléseit visszavető republikánusoknak.

Obama először vette igénybe személyesen és élőben a népszerű közösségi hálózatot, egyikét azon eszközöknek, amelyekre támaszkodni akar a 2012-es elnökválasztási kampányában is. A legfiatalabb választók megszólítására alkalmas mikroblogon az elnök több mint egy órán keresztül válaszolt a kérdésekre, bár rendhagyó módon maga is egy kérdéssel kezdte a “csiripelést”, azt tudakolva a felhasználóktól, hogy ők milyen költségvetési kiadásokat csökkentenének, s milyen befektetéseket tartanának fent a költségvetési deficit csökkentésének érdekében.

A Twitter közlése szerint nem kevesebb mint 169.395 kérdés futott be az #AskObama kulcsszóval, s ezek közül közel 19 ezer a munkahelyteremtéssel, 15 ezer a költségvetéssel, 14.777 az adókkal, 8833 pedig az oktatással volt kapcsolatos.

A Fehér Ház keleti termében 140 meghívott jelenlétében tartott eseményen az elnök végül 18 kérdésre adott választ, amelyek a http://askobama.twitter.com oldalon olvashatóak.

A videón keresztül is közvetített afféle lakossági fórum keretében szó esett a terrorizmus elleni küzdelemtől kezdve az űrkutatáson és az ingatlanpiaci helyzeten keresztül több témáról. Nem voltak restek a republikánusok sem: a meghívott vendégek között ott volt John Boehner, a képviselőház elnöke, aki azt tudakolta az elnöktől, hogy mi a helyzet a munkahelyteremtéssel. Obama előbb tréfálkozott Boehner elütésein, majd komolyra fordítva a szót megvédte a munkahelyek teremtését célzó támogatásokat, s annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a képviselőház elnöke megérti e beruházások jelentőségét.

A Fehér Ház igyekszik a Twittert és az új média más lehetőségeit is felhasználni, hogy minél több választóhoz juttassa el üzeneteit. Időnként egyes bejelentéseket nem is hagyományos sajtótájékoztatón, hanem az interneten keresztül hoznak nyilvánosságra. A Twitteren a Fehér Ház felhasználói felületének 2,25 millió követője van.

Obama 2008-as választási kampányának egyik jellemzője éppen az volt, hogy erősen használta az interaktivitásra építő világháló eszközeit, legyen szó a szimpatizánsok helyi szinten történő mobilizálásáról vagy a kulcsfontosságú adománygyűjtésről.



Szólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés