Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatták az iOS 4.3 mobil operációs rendszert

Nincs kategorizálva

Bemutatták az iOS 4.3 mobil operációs rendszert

Az Apple bemutatta az iOS 4.3 rendszert, a világ legfejlettebb mobil operációs rendszerének legfrissebb verzióját.

Az iOS 4.3 újdonságai között üdvözölhetjük a Nitro JavaScript-motornak köszönhető gyorsabb Safari-alapú mobil webböngészést, az iTunes Home Sharing és a továbbfejlesztett AirPlay szolgáltatásokat, a képernyőforgatás zárolására és hangelnémításra is használható oldalsó kapcsolót az iPad készüléken, valamint az iPhone 4 telefonok mobil adatkapcsolatának Wi-Fi hálózaton keresztüli megosztását lehetővé tevő Personal Hotspot funkciót.

iPhone készülék, iOS platform

„A világszerte több mint 160 millió iOS rendszerű eszközzel, köztük 100 milliónál is több iPhone készülékekkel, az iOS platform használata soha nem látott mértékben terjedt el napjainkra” – hangsúlyozta Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. „Az iOS 4.3 újabb szolgáltatásokkal bővíti a világ legfejlettebb mobil operációs rendszerét. A három kiemelkedően népszerű eszközön – az iPad, iPhone és iPod touch készülékeken – futó iOS rendszer a felhasználóknak rendkívül gazdag élményt, a fejlesztőknek pedig kimeríthetetlen lehetőségeket nyújt.”

Az iOS 4.3 verzióval a Safari-alapú mobil webböngészés még nagyobb élményt nyújt. Az Apple korábban asztali számítógépeken vezette be a Nitro JavaScript-motort, amely immár a WebKit, a Safari kulcstechológiájának is része. A fejlesztésnek köszönhetően a rendszer futásidejű fordítás használatával több mint kétszeres hatékonysággal hajtja végre a JavaScript-parancsokat. A Nitro JavaScript-motorral a Safari jobb mobileszközös felhasználói élményt nyújt. Gyorsabb, így jobban megfelel a felhasználók által napi rendszerességgel felkeresett összetett, interaktív webhelyek kihívásainak.

Az új iTunes Home Sharing szolgáltatással az iOS 4.3 felhasználói helyi Wi-Fi hálózaton keresztül játszhatják le Mac számítógépük vagy PC-jük iTunes-tárában található zenét, filmeket és televíziós műsorepizódokat iPad, iPhone, illetve iPod touch készülékükön. Ennek eredményeként otthonukban bárhol egyetlen érintéssel élvezhetik az iTunes-könyvtár tartalmát. A Mac számítógépről történő adatátvitellel például egy másik helyiségben nézhetnek filmet az iPad készüléken, vagy az irodájukból érkező iTunes-mixet is hallgathatják a konyhában, iPod touch készülékükön. A Home Sharing szolgáltatásnak köszönhetően az iTunes könyvtára az egész lakásban bárhol kéznél lehet az iPad, iPhone és iPod touch készülékeken.

Az iOS 4.3 az AirPlay szolgáltatást is továbbfejlesztett változatban tartalmazza. A forradalmi AirPlay vezeték nélküli technológia zene, fényképek és videotartalom sugárzását teszi lehetővé az Apple TV készülékre. Az iOS 4.3 rendszeren bővül a sugározható tartalmak köre. Többek között harmadik fél által fejlesztett alkalmazásokból és webhelyekről, valamint a Photos alkalmazásból is lejátszható videotartalom, illetve az iTunes alkalmazásban található előnézetek is megtekinthetők televízión.* Az AirPlay emellett új, hatásos diavetítési átmenetekkel kelti életre a televízió képernyőjén a fényképeket, a felhasználók iPad 2, iPhone vagy iPod touch készülékkel rögzített videofelvételei pedig közvetlenül a Photos alkalmazásból sugározhatók az Apple TV eszközre.

Az iOS 4.3 új Personal Hotspot szolgáltatásával mindenhol elérhetővé válnak a Wi-Fi hálózatok, ugyanis a funkció akár öt készülékkel – akár három Wi-Fi alapú, három Bluetooth- és két USB-eszközzel – is lehetővé teszi az iPhone 4 telefonok mobil adatkapcsolatának megosztását.** A Personal Hotspot szolgáltatáshoz egyszerű csatlakozni. Ha engedélyezve van, állapotsor jelzi az aktuálisan csatlakoztatott eszközök számát. Valamennyi kapcsolatot jelszó védi és a Personal Hotspot használaton kívül automatikusan kikapcsol, hogy ne csökkentse az akkumulátor üzemidejét.

Mostanáig több mint tízmilliárd letöltés történt a forradalmi App Store kínálatából, ahol 90 ország felhasználóit több mint 350 ezer program, köztük 65 ezernél is több natív iPad-alkalmazás várja. A több mint 160 millió iOS rendszerű eszköz felhasználói világszerte páratlanul gazdag kínálatból válogathatnak. Az áruház 20 kategóriája között megtalálhatók például a játékok, az üzleti alkalmazások, a hírek, a sport, az egészség, az utazás és a tájékoztatást segítő alkalmazások is.

Elérhetőség

Az iPad, iPhone és iPod touch készülékek felhasználói 2011. március 11-től, péntektől ingyenes frissítésként tölthetik le az iOS 4.3 rendszert. Az iOS 4.3 a következő eszközökkel kompatibilis: iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4 (GSM rendszerű modell), valamint a harmadik és negyedik generációs iPod touch készülékek.



Szólj hozzá!

További Nincs kategorizálva

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés