Connect with us

technokrata

Tudatos vásárlás a minimalizmus elvei szerint

tudatos vásárlás

Tipp

Tudatos vásárlás a minimalizmus elvei szerint

Tudatos vásárlás a minimalizmus elvei szerint

A fenntartható divat az elmúlt években aktuális téma a divat e-kereskedelemben, vagyis az online ruhavásárlásban. Nem csak Magyarországon, de más országokban is nőtt a fenntartható anyagokból készült ruházati megrendelések száma. Napjainkban egyre többen fedezik fel ezt az életmódot, filozófiát, és vannak, akik blogokat vagy könyveket is szentelnek neki. Napról napra növekszik a minimalista divat tudatossága és környezetre gyakorolt ​​hatása, hiszen a ruha mindennapi része az életünknek.

A minimalizmus egyedülálló trend, amely soha nem fog kimenni a divatból. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a legjobb minőségű egyszerű ruhadarabokat, cipőket és kiegészítőket részesíti előnyben. A skandináv és francia nők a legnagyobb minimalisták közé tartoznak. Ha minimalista és időtálló gardróbot szeretne kialakítani, keresse fel az Ecipo.hu, valamint az About you akciókat, melyek keretein belül az egyes Ecipo kupon és About you kupon felhasználásával kedvező áron juthat kiváló minőségű ruhadarabokhoz és cipőkhöz. Böngéssze át a Dedoles papucsok kínálatát és vásároljon időtálló darabokat a Dedoles akciók és Dedoles kuponok felhasználásával.

A változtatásnak több oka is van

Nincs annál rosszabb, mint megvenni egy olyan darabot, ami nem illik a stílusunkhoz, csak azért mert olcsó. Vásárlásakor mindenképpen jó ötlet alaposan átgondolni, hogy mit keres, és képet alkotni arról, hogy milyen legyen a leendő darabja, és milyen követelményeknek kell megfelelnie. Érdemes megfogadni a kétszer mérj egyszer vágj elvét és fenntartható ruhaneműt vásárolni. A másik tény az, hogy bolygónk erőforrásai korlátozottak. Egyre többen fogyasztanak egyre többet – környezetünk pedig egyértelműen szenved. Minden iparág folyamatosan a lehető leggyorsabban és legolcsóbban termel, hogy kielégítse a növekvő népesség igényeit. Az értékesítések célja, hogy az áruk és termékek még gyorsabban eljussanak a fogyasztókhoz. Gyorsabban és gyakrabban kerülnek a kosárba a sebtében vásárolt dolgok, amelyekre senkinek nincs szüksége, vagy olcsó, rövid szavatossági idejű termékek.

Vásárlás előtt mindenképp nézzen körül gardróbjában. Minél kevesebb dolga van, annál nagyobb eséllyel tud róluk, és szükség szerint használhatja őket. Érdemes figyelni az akciókat, hogy minőségi termékeit kedvezményesen vásárolhassa meg. Keresse az About you cipővásár keretein belül nyújtott About you akciókat és vásárlása során használja fel a kedvező About you kuponjait is. Időtálló cipőket vásárolhat az Ecipo.hu webáruházban is, ahol az Ecipo kuponkódok segítségével minőségi termékekre tehet szert kedvező áron. A Dedoles akciók keretein belül színes Dedoles papucsokat vásárolhat. Ha felhasználja Dedoles kuponjait, az egyes darabokhoz verhetetlen áron hozzájuthat.

Mit jelent a tudatos fogyasztás?

Az ésszerű és fenntartható fogyasztás csökkenti környezetünk szennyezését és a hulladék mennyiségét. A webáruházakba visszaküldött nagy mennyiségű árut továbbra is megsemmisítik, mert olcsóbb, mint a termékek újrafeldolgozása vagy csomagolása. Az írószerboltban és az online áruházakban rendszeresen kidobják a készleteket és a régi kollekciókat, hogy azokat újra cseréljék. A túl kevés tárhely, a túl gyorsan változó trendek és a folyamatosan bővülő új kollekciók arra kényszerítik a kereskedőket, hogy szó szerint teljesen új árukat semmisítsenek meg. Az a jó, hogy aki tudatosabban és ezért kevesebbet fogyaszt, az nem csak a környezetéért tesz valamit, hanem önmagáért is. A fenntarthatóságot és a tudatos fogyasztást értékelő emberek egészségesebben élnek és boldogabbak is. Így, ha cipővásár előtt áll, keresse az Ecipo.hu és az About you akciókat, valamint a Dedoles akciókat is, melyek során a Dedoles kuponok felhasználásával, minőségi lábbelire tehet szert. Vásárlása közben használja ki az Ecipo kuponkódok és az About you kuponok előnyeit is.

 

A rossz termelési feltételek és a környezetszennyezés hosszú távon jobb szabályozásra és iránymutatásra ösztönzi az ágazatokat. De még egy kis környezetben is Ön, mint fogyasztó, nagy változást hozhat néhány dolog megváltoztatásával. A fenntartható fogyasztással személyes munkájával is hozzájárul ahhoz, hogy végre változást érjen el. Használt, újrahasznosítás és ruhacsere? Miért ne menjen el egy bolhapiacra és adjon új otthont régi kincseinek? Az interneten is több platform található, ahol használt, de még mindig jó darabokat vásárolhat. Vásárláskor ajánlatos a minőségre koncentrálni és a tudatosan fenntartható módon termelő márkákat népszerűsíteni. Legyen szó újrahasznosított anyagokról, biopamutról vagy fair trade-ről, azok, akik tudatosan nyúlnak a környezettudatos és társadalmilag felelős módon előállított termékekhez, aktívan hozzájárulnak a helyzet javításához. A különféle ruhacímkék célja, hogy segítsék a fogyasztókat a fenntartható és tisztességes termékek azonosításában.

A statisztikai adatok megerősítik, hogy a fenntartható divat iránti érdeklődés évről évre nő. A fenntarthatósági kritériumoknak megfelelő termékek körének e-shopokkal történő bővítése további bevételnövekedést tesz lehetővé. A cél azonban a környezettudatosság és a felelősségvállalás növelése a divat üzleti szegmenseiben. Ez nagy kihívás a márkák számára a közeljövőben.

Forrás: runway.modivo.hu (https://runway.modivo.hu/minimalizmus-a-noi-szekrenyben-nezd-meg-mire-kell-odafigyelned/)

Tovább

Kapcsolódó cikkek

További Tipp

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

dreame robotporszívó

Office

Érkezik a PaperOffice az ASUSTOR NAS-ra

2024. augusztus 26. hétfő
bluetooth hangprojektor sound bar

Kütyük

Milyen hangszórót válasszunk?

2024. augusztus 24. szombat

Kütyük

Támogatás az Overland Tandberg RDX QuikStor USB 3.0-hoz

2024. augusztus 21. szerda

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés