Connect with us

technokrata

Te mi alapján választanál szakmát?

tanfolyam

Tipp

Te mi alapján választanál szakmát?

Te mi alapján választanál szakmát?

Ha ezt a kérdést feltesszük egy nyolcadikosnak, egy frissen érettségizettnek és egy tíz éves munkatapasztalattal bíró embernek, egészen más választ fogunk kapni, ami talán nem is meglepő, hiszen a tapasztalatok alapján tudunk csak igazán változtatni a véleményünkön.

A mai világban szerencsére ezt bárki bármikor megteheti, hiszen míg korábban csak egyszer választhatott az ember, ma már abszolút nem ritka, ha valaki a negyvenes vagy akár az ötvenes évei végén gondol egyet, és úgy dönt, hogy kitanul egy új szakmát.

A Tanfolyam.hu képzései között a szervezők számos emberi sorsot ismernek meg a munkájuk során, egy momentum azonban mindegyikben közös: nem elégedettek a jelenlegi helyzetükkel, ezért a tettek mezéjére lépnek, és tanulnak.

A választás a tiéd!

Szerencsére bőven akad lehetőség a felnőttek részére is, így semmi sincs veszve. Amennyiben nem sürgős a pályamódosítás, és vonzóbb az államilag támogatott képzés, akkor az iskolarendszerű képzéseket érdemes keresni, bár ezek jóval több időt vonnak el a hétköznapokból.

Ha szeretnél pár hónap, esetleg egy év alatt új szakmát szerezni, és ezért hajlandó is vagy fizetni, akkor az iskolarendszeren kívüli OKJ tanfolyamok között fogod megtalálni a neked való képzést.

Természetesen ma már a képzés formája között is tudsz válogatni, így a személyes részvételtől a távoktatáson át, a teljesen önálló online tanfolyamokig mindent megtalálsz. Ha tudod, hogy melyik formát választva tudsz hatékonyabban tanulni, akkor máris közelebb kerültél az új életedhez.

Hiányszakma, keresett szakma, álomszakma…

Bizony, aki pályamódosításra adja a fejét, és elmegy egy felnőttképző központba, sokat fogja hallani ezeket a szavakat. Akad ugyanis itthon számos olyan szakma, ami kifejezetten hiányszakmának minősül, és amiért a munkáltatók akár be is iskolázzák alkalmazottaikat, csak legyen, aki elvégzi az adott feladatot.

A hiányszakmák közül éppen ezért szinte az összes belekerült a keresett szakmák közé, amelyek a legnépszerűbbnek bizonyulnak a felnőttek között. Mutatjuk, hogy mik azok:

  • Targoncavezetőre mindig szükség volt, van és lesz.
  • A Java programozó sem megy ki a divatból, de számolj azzal, hogy ide angol nyelvtudás szükséges!
  • A szépségipari szakmák elvégzésével nagyon kicsi az esély arra, hogy munka nélkül maradj, így ez is biztosan jó választás.
  • Ha a számok érdekelnek, akkor indulhatsz a pénzügyi terület felé, ugyanis ott is nagy a kereslet a megfelelő végzettségű szakemberekre.

Mit gondolsz, szimpatikus valamelyik irány? Ha igen, akkor olvass róluk részletesebben a Tanfolyam.hu képzései között.

Hallgass a megérzéseidre!

Az átképzés mindig hatalmas dilemma. Bizonyára ezerszer átgondoltad már te is, hogy bele merj-e vágni egy OKJ képzésbe, mennyire jó ötlet, mennyire fogsz tudni vele munkát találni.

Amennyiben a fenti szakmák közül választasz, akkor biztosan nem trafálsz mellé, ugyanakkor fontos, hogy vedd figyelembe a saját érdeklődési körödet, a személyiségedet, és csak olyan szakmát válassz, amit örömmel űzöl akár évtizedeken át! Tudod már, hogy melyik lesz az?

További Tipp

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu