Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mozgásérzékelős LED lámpa: a reflektorok világa

mozgásérzékelős LED lámpa

Tipp

Mozgásérzékelős LED lámpa: a reflektorok világa

Mozgásérzékelős LED lámpa: a reflektorok világa

A mozgásérzékelős LED lámpa napjaink egyik legnépszerűbb világítástechnikai eszközévé nőtte ki magát. Nem véletlenül, hiszen a termékkínálat széles, akár a kültéri, akár a beltéri megoldásokat vesszük górcső alá.

A reflektorok sem kivételek

A legoptimálisabb fényviszonyok megteremtése beltéren sem egyszerű, de kültéren különösen nehéz. Pedig ott talán még nagyobb szükséged van a kellő fényekre, mint bent. A lakókörnyezetedben ugyanis számos olyan hely van, ahol nagyon fontos látni sötétedés után. Az udvar, a terasz, a kocsibeálló, a garázs környéke, a kert – olyan területek, ahol célszerű minél hatékonyabb megoldást alkalmazni.

A mozgásérzékelős LED lámpa előnyei

A mozgásérzékelős LED lámpa egyik típusát képezik azok a reflektorok, amelyek magukban hordozzák a LED technológia valamennyi előnyét.

  • Energiatakarékosak – 80%-kal kevesebb energiát fogyasztanak hagyományos társaikhoz képest.
  • Mivel mozgásérzékelővel rendelkeznek, csak akkor kapcsolódnak fel, ha arra valóban szükség van (ehhez az optimális beállítási paramétereket mindenképpen figyelembe kell venni az elhelyezéskor).
  • Költséghatékonyak – ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy használatukkal sokszorosan megtérül az az anyagi befektetés, amit a beszerzésre fordítottál.
  • Hosszú az élettartamuk – ráadásul a karbantartásukkal sem kell sokat foglalkoznod. Akár 50.000 üzemórát is kibírnak.
  • Azonnal teljes fényerővel égnek – azaz a reflektor bekapcsolás után teljesen világítani fog.
  • Nem melegszenek fel – a régebbi típusú reflektorok még halogén világítást alkalmaztak. Ezek működés közben nagyon felmelegedtek, sőt túl is melegedtek és drágán lehetett őket üzemeltetni.
  • Állítható a színhőmérsékletük – azaz hideg vagy meleg színhőmérséklet is beállítható. A munkaterületek vagy a garázs előtti terület megvilágításához a hidegebb, míg a terasz vagy a grillezőhely megvilágításához a melegebb színhőmérséklet illik.
  • Léteznek solar változatok is, melyek a napfény energiáját eltárolva biztosítanak sötétedés után fényt. Ráadásul ezek is a mozgásérzékelős LED lámpa kategóriát képviselik.
  • A gyakori be- és kikapcsolás az élettartamot nem befolyásolja.
  • Olyan anyagból készülnek, ami jól ellenáll a rendkívül magas hőmérsékletnek, UV-sugárzásnak vagy a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak is.

A mozgásérzékelős LED lámpa bekötési módjai

A mozgásérzékelős LED reflektorok bekötése megegyezik a hagyományos reflektorokéval. Viszont a PIR mozgásérzékelő a reflektort csak akkor kapcsolja be, ha mozgást észlel. Beállíthatod a mozgásérzékelő kapcsolási idejét, az érzékenységét és a hatótávolságát is. Állíthatod jobbra és balra, felfelé és lefelé az igényeknek megfelelő módon.

Ha solar változatról van szó, akkor nem kell hálózatra kötnöd – csak arra kell ügyelned, hogy olyan helyen legyen felszerelve, ahol a napfény a leghosszabb ideig éri.

Szeretnéd, ha az udvarodon sötétedés után is könnyen lehetne tájékozódni? Akkor szerezz be egy (vagy több) mozgásérzékelős LED lámpát, reflektort! Hidd el, nem fogod megbánni!

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés