Connect with us

technokrata

Elromlott a fűnyíród? Ne dobd ki!

fűnyíró alkatrész

Tipp

Elromlott a fűnyíród? Ne dobd ki!

Elromlott a fűnyíród? Ne dobd ki!

A ház körüli kert gondozása sokat egyszerűsödött a fűnyíró gépek megjelenésével. Használatukkal hatékonyabban, gyorsabban lehet rendezetten tartani a gyepet, mintha kézi szerszámokkal kellene mindezt megtenni.

A fűnyíró gépek komplex eszközök, számos alkatrésznek kell összehangoltan működnie ahhoz, hogy a fűnyíró az elvárásoknak megfelelően tegye a dolgát. Egy filléres alkatrész meghibásodása is megakadályozhatja a fűnyíró helyes üzemelését.

Ha egy alkatrész bemondja az unalmast, akkor sokkal bölcsebb és gazdaságosabb kicserélni azt egy újra, mint az egész fűnyírót leselejtezni. Még akkor is ez a helyzet, hogy ha egy olyan komponens hibásodik meg, amelyért akár tíz vagy húszezer forintot meghaladó összeget kell kifizetni.

Milyen fűnyírókhoz lehet alkatrészt vásárolni?

A gyepápolás kapcsán több különböző gép van. Léteznek klasszikus fűnyíró gépek, de nagyobb területek gondozásához praktikusabb egy fűnyíró traktor. A zegzugos, kis füves területekhez a fűkasza lehet a jó választás. Mindegyikből létezik benzines és elektromos változat is.

A legnépszerűbbek a klasszikus fűnyírók. Rengeteg gyártó készít ilyen eszközöket, többek között az Agrimotor, az AL-KO, a Black & Decker, a Castelgarden, az Einhell, a Husqvarna, az MTD, az NGP és az OLEO-MAC. A listát hosszan lehetne sorolni még. Az egyes gyártóknak természetesen számos különböző kivitelű fűnyírója van.

Érdemes körülnézni a Vaszkoshop.hu Castelgarden alkatrészei között, biztosan megtalálod a megfelelő elemet a gépedhez.

Milyen fűnyíró alkatrészeket lehet venni?

Mint ahogyan azt említettük, rengeteg alkatrészből tevődik össze egy fűnyíró, de általában csak pár tucat komponens az, ami időről időre cserére szorul a használat következtében. Ez nem jelenti azt, hogy silány az adott fűnyíró, többségében arról van szó, hogy a kopóalkatrészek csak egy ideig képesek ellátni a feladatukat.

Akár a netről is rendelhetsz fűnyíró alkatrészeket. Vannak közöttük egészen olcsók, mint amilyen egy fűnyíró kerék biztosító, egy univerzális keréktengely vagy egy levegőszűrő. Szintén az olcsóbb alkotóelemek közé tartozik a késtartó, az üzemanyagtartály sapka és a fűnyíró kés is.

Egy kicsit mélyebben a pénztárcádba kell nyúlni, ha az önjáró bowden, egy fűnyíró kerék vagy a berántó hibásodik meg, netán léket kap az üzemanyagtartály.

Erre figyelj, ha online vennél fűnyíró alkatrészeket

Ha például egy Castelgarden fűnyíród van, akkor értelemszerűen Castelgarden fűnyíró alkatrészt kell vásárolnod. Ügyelj arra, hogy kompatibilis legyen az adott modellel. Erről úgy győződhetsz meg, ha az adott alkatrész adatlapját megnyitod, majd megnézed a paramétereit.

Sokszor a méretek alapján eldől minden kérdés. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor keresd fel a kiszemelt webáruház ügyfélszolgálatát és kérj segítséget! A legtöbb netes áruház elektronikus üzeneteket és telefonhívást is fogad.

További Tipp

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu