Connect with us

technokrata

Ezek a leghasznosabb mezőgazdasági munkagépek!

ferwant mezőgazdasági gépek

Tipp

Ezek a leghasznosabb mezőgazdasági munkagépek!

Ezek a leghasznosabb mezőgazdasági munkagépek!

Ha saját gazdaságot üzemeltetünk, nagyon gyorsan rá kell jönnünk az ehhez szükséges eszközök és munkagépek fontosságára. A mezőgazdasági gépek nem csak traktorokból és betakarítógépekből állnak. Érdemes megismernünk a többi alkalmatosságot is minél alaposabban!

Milyen mezőgazdasági géptípusokat ismerhetünk?

A termőföld megműveléséhez rengetegféle minőségi munkagépre lehet szükség. Nézzük, milyen fontos Ferwant mezőgazdasági gépek kellhetnek egy gazdaság működtetéséhez!

Talajművelő gépek

A talaj típusától és minőségétől függően eltérő gépekre lehet szükségünk. Az egyik legelterjedtebb talajművelő gép az eke. Ebből sokféle méretű és kialakítású típust ismerünk. Ezek mellé még szükséges lehet egyéb gépeket is beszereznünk. A tárcsás gépek és rendkezelők segítségével megfelelő talajfelszínt alakíthatunk ki. A különféle rendsodrók is nagy segítségünkre lehetnek ebben.

Ültető gépek

Ezeket az eszközöket más néven vetőgépnek is nevezzük. Ha a talajba szeretnénk juttatni a vetőmagjainkat, többféle változat közül választhatunk. Vannak kádas vetőgépek és szalagos megoldással működők.

Betakarító gépek

A betakarító gépekre szezonálisan lehet szükségünk, amikor a haszonnövényeink elérték a megfelelő érettségi szintet. A gabonabetakarító gépek segítségével a kalászos növényeinket arathatjuk le. A kukoricabetakarító gépek is nagyon hasznosak, sőt, elengedhetetlenek egyes termelők számára. A silókukorica betakarítók is magas hatékonysággal működtethetők, de a napraforgó, cukorrépa és burgonya betakarítására használt eszközök is fontos segítségére lesznek a tulajdonosaiknak.

Szénabálázó

A szénabálázók a szénát képesek kerek vagy szögletes formába tömöríteni. Így megkönnyítik a szállíthatóságot és a tárolást.

Egyéb eszközök

A mezőgazdasági munkák sokszínűségéből fakadóan rengetegféle eszközre, szerszámra lehet még szükségünk. A Big-Bag zsákok emelőjének segítségével a nagyméretű zsákos anyagainkat tudjuk hatékonyan mozgatni. A különböző méretű gödörfúrók segítségével a manuális gödörásáshoz képest összehasonlíthatatlanul gyorsabban készíthetjük el az oszlopaink alapját.

A homokrakodó kanalak használata is elengedhetetlen. Rendkívül sokféle űrmértékű és méretű változat közül kereshetjük meg a nekünk legmegfelelőbbet. Ha füves területeket szeretnénk művelés alá vonni, a lengyel fűkaszákat hívhatjuk segítségül hozzá. Az eltérő munkaszélességű és tányérszámú változatok a legkülönfélébb terepekre is alkalmasak lesznek.

A talaj tápanyag utánpótlásáról a tárcsás műtrágyaszórókkal gondoskodhatunk. Az ipari méretű permetezőgépek pedig a segítségükkel kivitelezett növényvédelmi beavatkozásaink során lesznek nagyon hasznosak. Ha szerves trágyával dolgoznánk, akkor trágyavillákat is be kell vetnünk.

A széles munkagép felhozatalból válogatva minden munkafolyamatot az annak megfelelő célgéppel tudunk megvalósítani.

Kapcsolódó oldal: Mezőgazdasági magazin


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Tipp

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu