Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan maradhat fiatalos hangunk idős korban?

doro

Tipp

Hogyan maradhat fiatalos hangunk idős korban?

Hogyan maradhat fiatalos hangunk idős korban?

Doro tippek a csengő hangért

A hangunk változik, ahogy öregszünk. Legtöbben aggódunk az őszülő haj, vagy mélyülő ráncok miatt, de figyelmen kívül hagyjuk az egyik legjelentősebb időskori jelenséget, a hangunk változását. Pedig hangszalagjaink, csakúgy, mint testünk izmai, karbantartást igényelnek. Minden harmadik 65 éven felüli él együtt valamilyen hang-problémával, ideértve a rekedtséget és hang-gyengeséget. Jó hír azonban, hogy rengeteget tehetünk azért, hogy hangunk sokáig erős és fiatalos maradjon. A szenior telefongyártó, Doro elhozta tippjeit a csengő hang megtartásához.

 • Használjuk, hogy el ne veszítsük! A legfontosabb tanács, hogy folyamatosan használjuk a hangunkat és beszéljünk! Ne legyünk antiszociálisak ezekben az időkben sem; ügyeljünk arra, hogy rendszeresen hívjuk fel rokonainkat, barátainkat telefonon és beszélgessünk velük sokat.
 • Olvassunk hangosan! Napi újságolvasással kezdődik a nap? Olvassunk fel hangosan egy-egy cikket minden reggel. Ne legyünk szégyenlősek és ne is érezzük magunkat furcsán. Ez nagyszerű módja annak, hogy rendszeres tornára bírjuk a hangunkat.
 • Énekeljünk! Az éneklés a hangszálak legjobb edzése. A gyakori éneklés a légzésünket és a közérzetünket is javítja. Amikor pedig minden visszaáll a rendes kerékvágásba, keressünk egy kórust, vagy vegyünk ének-órákat. Addig pedig keressük meg a kedvenc rádióadónkat és csak énekeljünk saját örömünkre.
 • Tornázzunk! Rendszeresen végezzünk egyszerű, de hatékony tornagyakorlatokat, amelyek segítenek az izmainkat karban tartani, javítják a légzésünket és testtartásunkat.
 • Igyunk eleget! Napi 8 pohár vizet mindenképp igyunk meg a megfelelő hidratálságért. Ha már szomjasak vagyunk, az már első jele a kiszáradásnak!
 • Étkezzünk egészségesen és változatosan! A “vizes ropogtatnivalók”, például a szőlő, dinnye, uborka – mind folyadékban gazdag, ezeket részesítsük előnyben, ha nassolni támad kedvünk. A gyomrot irritáló ételektől, mint a hagyma, a chili, a szénsavas üdítők – azonban jobb, ha tartózkodunk. Ezek idővel refluxot okozhatnak, amely gyakori oka a hang-károsodásának.
 • Hagyjunk fel a dohányzással! A dohányzás olyan a hangszálaknak, mint a csiszolópapír: kiszárítja a gége belsejét és gátolja a hangszálak megfelelő működését, a rengeteg káros hatásról nem is beszélve. Próbáljunk leszokni.
 • Limitáljuk a koffein és az alkoholt fogyasztást! Ezektől az italoktól kiszárad a torok, az alkohol pedig fokozhatja a gyomorégést.
 • Ne kiabáljunk! A kiabálástól begyulladhatnak a hangszálak, megnehezítve a megfelelő működést. A gyógyulás pedig hosszú folyamat.
 • Párásítsunk! Nedvesítsük/párásítsuk az otthoni tereket. Ne feledjük, hogy a nedves közeg jót tesz a hangnak.
 • Járjunk kivizsgálásra! Fülünk- orrunk- torkunk állapotát rendszeresen ellenőriztessük szakorvossal, aki az esetleges egészségügyi problémákat is kiszűrheti.

Bár az időt nem tudjuk megállítani, egyszerű lépésekkel mégis hozzájárulhatunk, hogy sokáig egészségesen és megfelelően működjön egyik legértékesebb kincsünk, a hangunk.

Vigyázzunk a hangunkra! – Doro

További Tipp

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés