Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: Koobe S7 Easy dual – könnyen dupla

Tablet

Teszt: Koobe S7 Easy dual – könnyen dupla

Ráduplázni a sebességre úgy, hogy a súly és az ár marad, vagy csökken? Naná, hogy érdekel minket a dolog. A Koobe S7 Easy dual a 7 colos tabletek között ígér vállalható minőséget 25 ezresért…

Gyakran kérdeznek barátaim arról, hogy mit vegyenek a gyereknek. Mi az, amit a gyerek élvezni fog, nem nagyon kell félteni és nem ciki. Könnyű dolgom van többnyire, mert ilyen tabletből van szép számmal. Ebbe a kategóriába tartozik a Koobe S7 Easy dual is, amely éppen kényelmes méret a cipeléshez, de elég nagy a szem kíméléséhez és elég olcsó ahhoz, hogy oda merjük adni a kölöknek. A játékok nagy része szépen fut rajta, a filmek meg sem döccennek, szkájpolni és fészbukozni is tud vele. Talán össze is foglaltam, miért fogja szeretni a gyerek.

DSC08314_resize

Persze ne szorítsuk ennyire keretek közé, hiszen sok olyan felnőtt van – köztük én is – akinek a 7 hüvelykes méret a legteteje. Ennél nagyobbat nem viselünk el tabletből, mert ez még a zsebbe elfér. Akik sokat utaznak, azok is célközönség, hiszen vonaton és egyéb tömegközlekedési eszközökön éppen ideális filmnézésre és wifis internetezésre. Nézzük kicsit, hogy mi szolgálja az ilyen igényeinket!

DSC08335_resize

A tablet megvásárolható, a Koobe weboldalán megtalálunk róla mindent, ide kattintva. Tőlük kaptuk mi is a tesztkészüléket, köszönjük! Szóval, akiket a számok érdekelnek, azok böngésszenek ott. Én megint a tapasztalataimat fogom elmesélni, hátha azok érdekesebbek, mint a számok. Első tapasztalatom, hogy a tablet modern. Értem ez alatt, hogy egyben van, jó a dizájn, kellemes kézbe fogni és követi a trendeket. Épp a minap volt a kezemben az előd, kifejezetten sokat fejlődött ahhoz képest. A hátlappal szemben fogalmaznék először meg kritikát, mert az gumisra van véve, emiatt nem csúszik. Viszont a zsírt gyűjti az ujjainkról. Ezek a zsírfoltok egy száraz ronggyal letörölhetőek, de a következő tapogatásnál újra megjelennek. Így aztán a tábla hátlapja folyamatosan zsírfoltos, és ez nem szép.

DSC08327_resize

A következő tapasztalat, hogy hiába tablet, szabványos, microUSB-s a töltőcsatlakozója. Ennek azért örülök, mert így nem kell még egy töltőt magammal vinni. Tableteknél ez ritka adottság. A csatlakozók közül a fülhallgatóé is szabványos, 3,5 mm-es jack, és a képet a tévére szintén szabványos, miniHDMI aljzatról tudjuk kiadni. A tablet tudja az OTG-t is, kapunk is hozzá kábelt, így hozzá mindenféle jóság csatlakoztatható. Kipróbáltam az USB-s mobilinternetemet és még azt is szépen vitte, emellett billentyűzet, egér, pendrive is dugható ide. Ez szerethető dolog.

stickesnet

Az első bekapcsolás után érnek minket kellemetlen meglepetések. Főleg azokat fogja idegesíteni a megtorpanásokra hajlamos rendszer, akik a gördülékenységhez vannak szokva. Egyszerűen nem értettem én sem, hogy miért telik el például 6 másodperc, mire az alkalmazások gomb megnyomása után tényleg megjelennek az alkalmazások. Azt sem értettem, miért fordul elő többször (szinte mindig), hogy a képernyőt megérintve nem történik semmi. Aztán rájöttem. Szerencsétlen gép a bekapcsolás után a háttérben frissítette az alkalmazásokat, ezért akadozott. Első javaslatom tehát, hogy tiltsuk le az alkalmazások automatikus frissítését, mert ebben a gépben nincs annyi tartalék, hogy ezekkel elboldoguljon a háttérben.

Screenshot_2013-09-12-20-45-48

Ha már szoftverek, azt is mindenképpen meg kell jegyezzem, hogy kár volt telepakolni mindenféle “elengedhetetlenül fontos” alkalmazással a tabletet. Ezek csak a helyet foglalják ráadásul úgy, hogy nem is tudjuk őket leírtani. Én értem, hogy jót akartak a Skype-pal, de mi Androidosok nem nagyon szkájpolunk, mert a Hangouts jobb. Értem, hogy jót akartak a Twitterrel, de én pl vagy három éve nem twitterezek, mert a G+ és a Facebook minden szociális hálós igényemet kielégíti. Rendben, hogy van Facebook, de sokan gyűlölik az alap Facebook alkalmazást és alternatívákkal helyettesítik. És sorolhatnám. Röviden: ezek az előre telepített alkalmazások nem irthatóak le, foglalják a helyet, ráadásul legtöbbjük automatikusan frissíti magát, pedig nem is használjuk. Idegesítő.

Screenshot_2013-09-12-21-51-28

Még egy idegesítő dolog, amire számítsunk: ha töltőn van a gép, akkor téveszt a képernyő. Nem ott érzékel, ahol érintjük. Találkoztam már ilyennel kínai tableteknél, nem egy nagy probléma, de töltés közben kezelhetetlenné, használhatatlanná teszi a táblát. Az ember idegeskedik egy kicsit, mire rájön. Annál a tabletnél, ahol ezzel találkoztam, szoftverfrissítés után rendbe jött a dolog, valószínűleg így lesz itt is. Ha tehát ezeket a kezdeti megpróbáltatásokat túléljük és figyelembe vesszük azt is, hogy ezen az áron vásárolt tabletnél el kell viseljünk némi kompromisszumot, akár el is kezdhetjük használni.

Screenshot_2013-09-10-19-08-49

Ígértem, hogy játékok futnak rajta, így jó néhánnyal meg is nyaggattam. A sok 3D-s mozgatással megtűzdelt játékoknál néha volt némi akadás, így a legújabb, erőgépeket igénylő játékok ki kell maradjanak az életünkből. Ennek ellenére nagyon élveztem azokat a játékokat, amik szépen futnak rajta, így például az előre telepített Subway Surfers letehetetlennek bizonyult számomra és majdnem a tesztírás rovására ment (gyorsan feltettem a saját telefonomra is). Összegezve tehát a gyerek élvezni fogja a százezer játékot, ami elérhető erre a tabletre.

Screenshot_2013-09-12-21-25-39

Mozizásra is jól használható a Koobe S7 Easy dual, minden filmet zökkenőmentesen lejátszott, amim csak volt idehaza. DivX, MKV, MPEG, neki mindegy, viszi. Így a mozizásnak csak a háttértár szab határt, de ez a korlát orvosolható, hiszen 32 GB-ig külső kártyát is elfogad. Erre egész estés DivX filmből 50-et másolhatnánk fel. Kicsit idegesít, hogy teljes képernyős nézetnél is kinn maradnak a kezelőgombok, ezeket sehogy sem sikerült eltüntetni. Van erre valami trükk, de jó lenne, ha alapból tudná ezt a gép, hiszen egy másfél órás filmnél nagyon nem vagyunk kíváncsiak a kezelőgombokra. Egy feltöltéssel majdnem három filmet sikerült megnéznem és ez csúcs. Igaz, a fényerővel spóroltam.

Screenshot_2013-09-10-19-06-42

Zenehallgatásra is alkalmas, mert a hangja jó és a fejhallgató szabványos, 3,5 milliméteres jack. Nem kapunk a dobozában fejhallgatót hozzá, de a sajátunkat rádughatjuk. MP3-at számos szoftverrel lejátszhatunk, én a Poweramp-re esküszöm. Ingyenes is van belőle, de a pro változat is megéri az árát, hiszen egyszer kell megvenni és onnantól örökre a miénk. Megéri. Zenehallgatással hosszú órákat tölthetünk el, hiszen az akkumulátor a maga 3000 mAh-ával bírja.

DSC08329_resize

A végére pár tapasztalati adat a gyáriakban közöltekkel ellentétben: a 8 GB-ból tárhelyként belső 4 GB áll rendelkezésre, a többit foglalja a rendszer. Ehhez lehet hozzáadni az elébb említett 32 GB külső SDHC kártyát. A szoftverek telepítésére (ROM) 300 MB a miénk, erre 100-150 átlagos méretű szoftver megy fel. A futtatási memória (RAM) kicsi, alig 50 MB, emiatt akadozik néha a rendszer. A képernyő TFT LCD, de a betekintési szögekkel nem áll jól, igazán csak egy irányból látszik jól.

DSC08337_resize

Mindent összevetve ez a tábla annyit ér, amennyibe kerül. Ha az ár miatt hajlandóak vagyunk kompromisszumokra, akkor szeretni fogjuk, de igazán csak első tabletnek ajánlanám, ismerkedni ezzel a világgal, illetve a gyereknek, hogy ne kelljen félni az értéke miatt. A tesztkészüléket a Koobe Magyarország Kft-től kaptuk tesztelésre (köszönjük), náluk



Szólj hozzá!

További Tablet

Koobe S7 Easy Dual

  Megjelenés éve: 2013
  Pro:  
  - Olcsó, igényes, strapabíró
 
  Kontra:  
  - Akadozós rendszer, kevés RAM, sok felesleges szoftver
 
  Méretek:  
  • kijelző mérete: 7"
  • kijelző felbontása: 800x480"
  • kijelző típusa: TFT LCD 5 points capacitive 16:9"
  • eszköz mérete: 181x121x10 mm
  • tömeg: 360 gramm
 
  Hardver:  
  • processzor: Boxchip A20
  • memória: 1024 MB
  • háttértár: 8 GB
  • bővíthetőség:  
  • kártya típusa: microSDHC
  • portok: USB, HDMI
 
  Multimédia:  
  • kamera felbontás: 2 mpix
  • video chat:  
  • video felbontás: vga
  • FM rádió:  
  • 3D:  
 
  Hálózati adatok:  
  • mobil: n/a
  • WiFi: b/g/n
  • Bluetooth: 2.0
  • GPS: nincs
  • NFC:  
 
  Szoftverek:  
  • op. rendszer: Android 4.2.2
  • spec. szoftverek: n/a
 
  Akkumulátor:  
  • gyári adatok: 3000 mAh
  • tapasztalat: 2 nap
 
Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés