Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Surface – Egyből kettő

Tablet

Microsoft Surface – Egyből kettő

A Microsoft két táblagéppel is jelentkezett a Los Angeles-i rendezvényén, a Surface for Windows RT-vel és a Surface for Windows 8 Pro-val. Lássuk, melyik mit tud.

Surface for Windows RT
A kisebbik táblagép kifejezetten Windows 8 RT-re lett fejlesztve. A mindössze 9.3 mm vékony eszköz csupán 676 gramm, az ARM chipjét pedig az nVidia készítette. Könnyű magnézium borítása alatt 32 vagy 64 GB-os tárhely rejtőzik, 2×2 MIMO antennák a WiFi kapcsolatért felelősek, a 10.6 colos HD kijelzőt pedig Gorilla Glass 2 védi. Van rajta HDMI-kimenet, microSD kártyaolvasó, USB 2.0 (3.0. nincs). A Microsoft elmondása szerint a táblagép hasonló árazású lesz, mint a hasonló versenytársaké. Várhatóan a Windows 8 megjelenése után három hónappal kerül a boltok polcaira.

Surface for Windows 8 Pro
Ez a gép már sokkal izgalmasabb, ugyanis ARM helyett már Intel processzor található. 42 Watt órás az akkumulátora, Ivy Bridge Core i5 a processzora. A mezei Surface-szel ellentétben itt már van USB 3.0 is, tárhelye 64 vagy 128 GB-os (ez kétszer nagyob alapból, mint a S4WRT-é). Felbontása már full HD, 1080p, a ClearType kijelző átlója 10.6 col. A Pro verzió egy picivel vastagabb, 13.5 mm vékony és így is 903 grammot nyom. Akinek ez még íígy kevés, a Microsoft ad hozzá védőtokként is funkcionáló billentyűzetet is és „Palm Block” tollat is. Ár szintén nincs, de a redmondiak úgy számolnak, hogy egy ilyen eszköz nagyjából egy árban lesz az Ultrabookokkal. Várhatóan szintén a Windows 8 megjelenése után három hónappal kerül a boltok polcaira.



Szólj hozzá!

További Tablet

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés